AudiBlog.nl

Lamborghini LP 550-2 ook speciaal op bestelling

 

Wat verkrijgbaar is in de Asiatische markten is nu ook voor Europa verkrijgbaar de Lamborghini LP 550-2 met allen achterwiel aandrijving.

“Op verzoek van verschillende klanten komt de LP550-2 nu in het reguliere leveringsprogramma,” laat de fabrikant aan De Telegraaf weten. “We introduceren de uitvoering met het oog op de Asia-Pacific-markten,” legt de woordvoerster uit. “Mocht een Europese klant een LP550-2 willen, dan is hij op speciale bestelling verkrijgbaar.” De LP550-2 heeft in tegenstelling tot de vierwielaangedrevenvariant een lager gewicht en minder vermogen, 550 in plaats van 560 pk.

Alweer in 2004 verklapte Lamborghini-CEO Stephan Winkelmann aan De Telegraaf aan een tweewielaangedreven uitvoering van de Gallardo te werken. Pas afgelopen jaar bracht de sportwagenfabrikant de achterwielaangedreven versie op de markt als de gelimiteerde uitvoering Valentino Balboni.

Dealer Hessing kan nog geen prijs voor de tweewielaangedrevent bekend. Hij is alleen als Coupé leverbaar. De Spyder en Superleggera zijn vooralsnog alleen met vierwielaandrijving leverbaar.

Via: AutoVisie


Gerelateerd nieuws