Audi in 2020 naar 2 miljoen auto’s per jaar

Het gaat momenteel al goed met Audi, maar het merk zet nog veel hoger in. In 2020 wil het merk de magische grens van twee miljoen nieuw verkochte auto’s doorbreken.

Dat heeft topman Rupert Stadler bekendgemaakt. Het betreft bijna een verdubbeling ten opzichte van 2010: toen wist Audi wereldwijd namelijk 1,2 miljoen auto’s te verkopen. Volgens Stadlers ‘Strategie 2020’ moet Audi de twee miljoen exemplaren halen door ‘innovatie, kwaliteit, service en milieuvriendelijke aandrijflijnen’.

Met de beoogde twee miljoen auto’s groeit Audi groter dan BMW en Mercedes-Benz.

Audi wil overal groeien, maar zoals bij alle merken is het grootste uitbreidingspotentieel te vinden in groeimarkten. Experts verwachten dat de absolute aantallen op de Europese markt zich op termijn stabiliseren, terwijl deze in landen als China en Rusland flink groeien.

Bron Autoweek

Gerelateerde artikelen