Zoek

Nieuwste ultra-lichtgewicht studiemodel: Audi urban concept

• Innovatief studiemodel met een 1+1-stoelindeling

• Gestroomlijnde cockpit van CFRP, vrijstaande wielen met spatborden

• Uitgekiend onderstel en compacte elektrische aandrijving voor sportieve prestaties

De Audi urban concept is een ultralichte auto voor een drukke, stedelijke omgeving. Het technische studiemodel past in geen enkele conventionele categorie. De Audi urban concept met een 1+1-stoelindeling combineert elementen van een raceauto, een roadster, een funauto en een stadsauto in één radicaal nieuw concept.

De Audi urban concept staat volledig op zichzelf. Zijn ontwikkeling is gebaseerd op de stringente principes van ultra-lichtgewicht bouwen, efficiency en “less is more”. Het resultaat is een studiemodel zonder een gram te veel, dat zich richt op de pure essentie van sportieve voortbeweging. Met de urban concept laat Audi zien wat het aan technologie in huis heeft, in het bijzonder als het gaat om ultra-lichtgewicht bouwen.

Vloeiend ontwerp

De Audi urban concept heeft een vloeiend ontwerp met wielen die losstaan van de carrosserie. De spatborden zijn voorzien van led-verlichting. Het technische studiemodel heeft een dynamisch en emotioneel ontwerp; hij lijkt in stilstand al vooruit te willen. Het design geeft een nieuwe impuls aan de ontwerptaal van Audi.

Twee volwassenen vinden een plek in het studiemodel. De zitplaatsen staan licht versprongen ten opzichte van elkaar. De instrumenten en gebruikte materialen zijn gedicteerd door de ultra-lichtgewicht bouwwijze. Zo zorgt het geheel voor een unieke zintuigelijke ervaring. De bestuurder kan de positie van het stuur en de pedalen aanpassen. Toegang tot het interieur is via de achterklep. Het dak is naar achter verschuifbaar.

Met carbonfiber versterkt polymeer

De gestroomlijnde cockpit bestaat uit met koolstofvezel versterkt polymeer, waarin ook het onderste deel van de zittingen is geïntegreerd. De wielen zijn 21 inch in diameter.

Twee e-tron elektromotoren drijven de Audi urban concept aan. Die geven het ultralichte studiemodel een snelle acceleratie. De energie komt van een lithium-ion-accu, die ideaal is voor langere stadsritten.

Audi Nederland

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen