B&B Automobile Technik geeft de Audi A7 Sportback vleugels

Sportieve elegantie en in een indrukwekkende vorm toont zich de grote Audi A7 Sportback. Met zijn bijna 5 meter lengte gaat het hier duidelijk om een luxeklasse-coupé. Echter is de Audi A7 iets zwak gemotoriseerd. De top-benzine-versie genereert af fabriek slechts 300 pk. B&B toont medelijden en zorgt dat het luxe-schip een adequaat vermogen krijgt van vette 425 pk, zoveel paarden zorgen voor een veel snellere auto. Tevens verbeterde B&B het onderstel, om met de nieuwe hoeveelheid kracht de bochtsnelheden te verhogen.

De Audi A7 3.0 TFSI kan zich na de doping-kuur van B&B over krachtige 425 pk en een maximaal koppel van 540 Nm bij 3.100 U/min verheugen. Dankzij de opheffing van de Vmax-begrenzing stijgt de topsnelheid van de grote vijfdeurs coupé naar ca. 285 km/u. De trekkracht is natuurlijk bij een vermogenswinst van 125 pk en 100 Nm ook verbeterd.

Voor de vermogens-toename van de 3.0 TFSI zijn o.a. verantwoordelijk ge-optimaliseerde lucht aanzuig wegen, de luchtgeleidingen en de druklucht-koeling. In een volgende stap monteert B&B een sportuitlaatsysteem, waarbij de uitlaatgassen-tegendruk en de uitlaatgas-temperaturen duidelijk verminderd zijn. Aansluitend wordt het motormanagement aangepast.

De top-diesel-versie, de Audi A7 3.0 TDI met 313 pk bezit al veel kracht, daarom helpt B&B de beide kleinere diesel-modellen ook aan meer vermogen en wel tot bijna het vermogen van de 3.0 TDI, en soms zelfs daarboven. Genereert de kleinste diesel bescheiden 204 pk, dan zijn het na de ingrepen van B&B sportieve 300 paarden en een koppel van 520 Nm, die de topsnelheid van 235 km/u naar 256 km/u laten oplopen.

Meer info B&B Automobile Technik

2 reacties op “B&B Automobile Technik geeft de Audi A7 Sportback vleugels”

  1. Michiel Pintens

    Vreemde (automatische-Google) vertaling? Zinsbouw blijkt niet te kloppen

Reacties zijn uitgeschakeld.

Gerelateerde artikelen