PORSCHE PANAMERA WEDEROM POPULAIRSTE AUTO VAN EUROPA

De Porsche Panamera heeft de Internet Auto Award van de website AutoScout24 gewonnen. In de categorie premium en luxe auto’s eiste de Gran Turismo van Porsche de eerste plaats op. In 2010 kreeg de Panamera ook al de meeste stemmen van de bezoekers van deze internetsite, die in diverse Europese landen actief is.

Dr. Gernot Döllner, verantwoordelijk voor de Panamera-productlijn bij Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart, nam de onderscheiding op maandag 5 maart in ontvangst in Genève. ‘De Panamera koppelt sportiviteit aan praktisch gebruiksgemak voor alledag: een ideale combinatie’, zei de heer Döllner bij de uitreiking. ‘Met negen Panamera-uitvoeringen bieden we de meeste keuze in dit segment. Geen van onze concurrenten kan daaraan tippen.’

Het brede aanbod van de Panamera bestaat uit versies met een efficiënte zescilindermotor, met een zeer zuinige dieselmotor en een full-hybrid waarmee ook volledig elektrisch gereden kan worden. Verder zijn er de sportieve S-, GTS-, Turbo- en Turbo S-uitvoeringen. Het vermogen loopt uiteen van 183 kW (250 pk) tot 404 kW (550 pk). De Panamera is leverbaar met naar keuze achterwiel- of vierwielaandrijving, een handmatig bediende transmissie, een achttrapsautomaat of Porsche-Doppelkuppelungsgetriebe (PDK).

De Internet Auto Award van AutoScout24 is de grootste internetpublieksprijs van Europa. De deelnemers konden kiezen uit 351 modellen. Rond de 162.000 mensen in acht Europese landen deden mee aan de verkiezing.

Porsche Nederland

Gerelateerde artikelen