Bentley EXP 9 F Concept: nieuwe technische details

Op de autoshow van Bejing maakt Bentley meer technische details bekend over de EXP 9 F. Een eventuele productieversie van deze SUV zou leverbaar kunnen zijn met V8- of W12-benzinemotor, maar ook als efficiënte plug-in hybride met V6-verbrandingsmotor. In Bejing presenteert Bentley ook de exclusieve Mulsanne Diamond Jubilee Edition, waarvan 60 exemplaren worden geproduceerd.

De Bentley EXP 9 F is een conceptstudie die mogelijk leidt tot een derde model van het merk. De SUV viert op de autotentoonstelling van Genève zijn wereldpremière en is voorzien van de Bentley 6,0-liter W12-twinturbokrachtbron met 600 pk en een koppel van 800 Nm. Naast de inzet van deze motor overweegt Bentley verschillende alternatieven. Eén ervan is de onlangs in de Continental GT/GTC geïntroduceerde 500 pk sterke 4,0-liter V8 benzinemotor. Ook de inzet van een V6 plug-in hybride is mogelijk. Deze zeer efficiënte aandrijflijn maakt een gemiddelde CO2-uitstoot van minder dan 130 g/km mogelijk. Dat neemt niet weg dat de prestaties van topklasse zijn. De sprint van 0-100 km/h duurt bijvoorbeeld slechts 5 seconden.

Op dit moment evalueert Bentley de reacties van klanten en het publiek met als doel de EXP 9 F verder te verfijnen. Deze reacties zullen ook een belangrijke rol spelen bij een eventuele beslissing om de SUV in productie te nemen.

Bentley vanaf 1 mei in Leusden

Pon’s Automobielhandel is met ingang van 1 mei de officiële partner van Bentley in Nederland. Op dit moment wordt in Het Koopmanshuis in Leusden een exclusieve Bentley-showroom ingericht. Hier kunnen klanten en belangstellenden in een fraaie ambiance kennis maken met Bentley, bijvoorbeeld met de nieuwe V8-uitvoeringen van de Continental GT en Continental GTC. Bij het Koopmanshuis wordt ook een gespecialiseerde Bentley-werkplaats ingericht. Klanten en andere geïnteresseerden kunnen via 0800-BENTLEY (0800 – 2368539) of info@bentley-leusden.nl nu al contact opnemen met de Nederlandse Bentley-organisatie.

Bentley Nederland

Gerelateerde artikelen