Bentley Continental GT Speed Coupé debuteert op Goodwood

 

Op het Goodwood Festival of Speed van 29 juni tot 1 juli presenteert Bentley zijn snelste productiemodel ooit: de nieuwe Continental GT Speed Coupé. Het 625 pk sterke model komt aan de start van de ‘Supercar Run up’, de legendarische heuvelklim waarbij de Goodwood Hill wordt bedwongen. Uiteraard is de Continental GT Speed Coupé ook aanwezig op de Bentley-stand, die een prachtige mix van klassieke en nieuwe modellen biedt. Nooit eerder was Bentley zo prominent vertegenwoordigd op Goodwood.

De nieuwe Bentley Continental GT Speed Coupé beschikt over een aangepaste Bentley 6.0 W12 twin-turbomotor die goed is voor een vermogen van 625 pk en een koppel van maar liefst 800 Nm. De W12 is gekoppeld aan een close-ratio achttraps automatische transmissie en permanente vierwielaandrijving. Deze geavanceerde aandrijflijn zorgt in goede Bentley-traditie voor indrukwekkende prestaties zoals een topsnelheid van 329 km/h en een acceleratie van 0-100 km/h in 4,2 seconden. Ook de tussenacceleraties zijn bijna adembenemend.

 

Sportieve afstemming

De ‘set-up’ van het onderstel van de Continental GT Speed Coupé is sportief. De carrosserie is verlaagd en de afstemming van vering, demping en stuurinrichting is aangepast ten behoeve van maximale dynamiek. Daarbij passen ook de 21-inch Speed-wielen met 275/35 R21-banden.

 

Sportiviteit in Bentley-stijl

De Continental GT Speed Coupé is uiterlijk subtiel gewijzigd ten opzichte van de reguliere Continental-modellen. De donkere grille springt direct in het oog en ook de specifieke uitlaateindstukken zijn eyecatchers. Het interieur wordt met de hand vervaardigd en is sportief-elegant. De lederen bekleding in diamantmotief en andere sportief getinte details zijn standaard.

 

Blik in de toekomst

Op het Festival of Speed is er ook een hoofdrol voor de EXP 9 F SUV concept car. Dit studiemodel toont dat Bentley van plan is de snelste en meest luxueuze SUV ter wereld te gaan bouwen. De EXP 9 F heeft een krachtig design en een weldadig, perfect afgewerkt interieur. Voor de aandrijving staan diverse opties open.

Mulsanne Mulliner Driving Specification

In Goodwood debuteert ook de Mulsanne Mulliner Driving Specification (MDS). Dit nieuwe model stelt de bestuurder centraal en legt de nadruk op sportiviteit. Het vlaggenschip van Bentley in MDS-uitvoering kenmerkt zich dan ook door een sportieve afstemming van onderstel en stuurinrichting. Ook is hij herkenbaar aan de 21-inch lichtmetalen velgen en lederen interieurbekleding in diamantmotief.

 

Continental GT V8-modellen

De nieuwe Continental V8-modellen komen aan de start van de legendarische heuvelklim én zijn te bewonderen op de Bentley-stand. Bij de heuvelklim kunnen ze optimaal gebruik maken van de kracht van de nieuwe Bentley-V8 (507 pk en 660 Nm). De Continental V8 is daarmee goed voor een sprint van 0-100 km/h in slechts 4,8 seconden en een topsnelheid van 303 km/h. De Bentley-V8 beschikt over een innovatief cilinderuitschakelingssysteem voor extra efficiency.

 

Sportieve klassiekers

Bentley pakt ook uit met twee bolides uit zijn rijke raceverleden. De Speed 8 (winnaar van de 24 Uur van Le Mans in 2003) maakt op Goodwood elke dag twee demo-runs. Dat geldt ook voor de 4,5-liter supercharged ‘Birkin Blower’. Deze legendarische racewagen werd in de jaren ’20 van de vorige eeuw bestuurd door Le Mans-winnaar én Bentley-Boy Tim Birkin. De ‘Birkin Blower’ volbracht onlangs nog de Mille Miglia. De nieuwe en de klassieke Bentleys worden in Goodwood bestuurd door drie moderne Bentley-Boys: Le Mans-legende Derek Bell, Juha Kankkunen (viervoudig Rally-wereldkampioen) en Guy Smith, die in 2003 de winnende Bentley Speed 8 over de finishlijn in Le Mans reed.

 

Bron: Bentley

 

 

Gerelateerde artikelen