Porsche grote winnaar bij Sport Auto Awards 2012

 

Lezers van het toonaangevende Duitse magazine sport auto hebben Porsche bij de jaarlijkse verkiezing in veel categorieën tot winnaar gekozen. De sportautofans gaven in zes van de vijftien voertuigklassen de hoogste waardering aan een Porsche, van de Boxster tot de 911 Turbo S. Daarnaast zetten de lezers het merk op de eerste plaats met het klantensportprogramma, de Carrera Cup en het meest sportieve alternatieve aandrijfconcept.

In dat laatste geval gaat het om de Porsche 918 Spyder, die de fabrikant in 2013 introduceert.De nieuwe Porsche 911 is al vanaf zijn debuut een regelrecht succes. Zowel de Carrera S Coupé als de Cabrio is winnaar in zijn klasse. De nieuwe Boxster schittert ook als nummer 1 in zijn categorie. En de 911 (Type 997) is evenmin te stoppen: de 389,7 kW (530 pk) sterke Turbo S won als Coupé en als Cabrio in zijn segment.

Hetzelfde geldt voor de Cayman R. En dat Porsche de juiste richting voor de toekomst is ingeslagen, blijkt uit het feit dat lezers de innovatieve 918 Spyder – die indrukwekkende prestaties combineert met een laag brandstofverbruik – eveneens als winnaar hebben aangewezen.Dit was de 32ste verkiezing van het magazine sport auto. Ongeveer 13.000 lezers hebben hun stem laten gelden. Een gedetailleerde versie van het onderzoek is te lezen in de uitgave van sport auto die nu in de winkels ligt.

 

Porsche Nederland

 

Gerelateerde artikelen