Drie Bentley-primeurs op autotentoonstelling van Moskou

Op de Moskou International Auto Salon (MIAS) is Bentley prominent aanwezig met drie belangrijke primeurs: de GT Speed, de Mulsanne met Executive Interior en de Continental GT /GTC V8. De Russische markt wordt steeds belangrijker voor Bentley.

 

De nieuwe modellen zullen het succes van Bentley in Rusland naar verwachting verder versterken. In 2011 noteerde het merk er een verkoopstijging van 45% ten opzichte van 2010. Daarmee was Bentley in het vorige jaar het bestverkochte luxemerk in deze groeimarkt. Om de groei optimaal te kunnen begeleiden heeft Bentley onlangs een nieuwe, exclusieve verkooporganisatie in Rusland opgezet.

Exclusief, luxueuzer, snelst

De GT Speed is het sportieve topmodel van Bentley. Zijn 6-liter twin-turbo W12 (625 pk) zorgt voor adembenemende prestaties zoals een topsnelheid 330 km/h en een sprint van 0-100 km/h in 4,0 seconden. Grip en tractie zijn altijd gewaarborgd dankzij de permanente vierwielaandrijving. De GT Speed biedt comfort en luxe van topniveau. De Mulliner Driving Specification betekent lederen bekleding in diamantpatroon en een dashboardafwerking in geborsteld aluminium.

 

Mulsanne met Executive Interior: altijd verbonden

De Mulsanne met Executive Interior biedt de functionaliteit van een modern kantoor. Standaard in de iPad-versie zijn twee elektrische bediende schrijftafeltjes en twee iPads met een draadloos toetsenbord. De iPads komen tevoorschijn na een druk op de knop. De Theatre-versie is uitgevoerd met een 15,6-inch HD LED-kleurenscherm en in de voorste hoofdsteunen geïntegreerde 8-inch schermen voor TV en DVD. In de bagageruimte is een Apple-computer ondergebracht.

 

Russische première voor de Continental GT V8

De MIAS staat voor Bentley ook in het teken van de Russische première van de Continental GT en GTC V8. Deze modellen beschikken over de nieuwe 4,0-liter twin-turbo V8 met een vermogen van 500 pk en een koppel van 660 Nm. Ondanks de hoge prestaties (topsnelheid 303 km/h, 0-100 in 4,6 s voor de Coupé) zijn de verbruik- en emissiecijfers relatief laag.

 

Bentley Nederland

 

Gerelateerde artikelen