Bentley stelt technische partner aan voor GT3-raceprogramma

 

De ontwikkeling van de Bentley GT3-racer krijgt extra vaart doordat het gerenommeerde M-Sport is aangesteld als technische partner. Het circuitdebuut van de bolide staat gepland voor eind 2013. De Bentley GT3 Concept mag zich verheugen in grote belangstelling van potentiële klanten. De bolide maakt van 10 tot 13 januari zijn opwachting op de toonaangevende racebeurs Autosport International in Birmingham.

De ontwikkeling van de Bentley GT3-racer verloopt perfect volgens planning. Het ontwerp van de bolide is vrijwel definitief. Voor de technologische perfectionering gaat Bentley een samenwerking aan met M-Sport. Dit hooggespecialiseerde bedrijf heeft ruime autosportervaring. Sinds 1997 is het bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de inzet van WRC-auto´s van toonaangevende fabrikanten. In het World Rally Championship heeft M-Sport al twee wereldtitels op zijn naam staan.

 

Vergaande samenwerking

M-Sport gaat voor de definitieve uitvoering van de Bentley GT3-racer specifieke componenten ontwikkelen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Bentley´s eigen ontwikkelingsteam dat onder leiding staat van Brian Gus. Hij leidde in 2003 het Bentley-team dat met de spectaculaire Speed 8 een dubbele overwinning behaalde bij de 24 Uur van Le Mans. Bentley is ervan overtuigd dat de samenwerking met M-Sport leidt tot een competitieve GT3-racer, die de naam Bentley op internationale circuits hoog kan houden.

 

Basis: Bentley Continental GT Speed

De Bentley GT3-racer heeft de Continental GT Speed als basis, de snelste straatauto ooit van het merk. De naar achterwielaandrijving geconverteerde bolide voldoet aan de FIA GT3-reglementen en kan daardoor worden ingezet bij een breed scala aan races waaronder 24-uurs-races. Naar verwachting maakt de Bentley Continental GT3 eind 2013 zijn circuitdebuut. Nu al hebben veel potentiële klanten interesse getoond in de auto waarmee Bentley terugkeert naar de internationale circuits.

Van 10 tot 13 januari is de Continental GT3 te zien op de toonaangevende racebeurs van. De auto wordt daar tentoongesteld op de zogenaamde Autosport Stage.

 

Bentley Nederland

Gerelateerde artikelen