Topklasseringen voor ContiPremiumContact™ 5 en ContiSportContact™ 5

02_ContiSportContact5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste zomerbandentest van dit jaar is uitgevoerd door de ANWB en zusterorganisaties uit Duitsland (ADAC), Oostenrijk (ÖAMTC) en Zwitserland (TCS). De Consumentenbond maakt ook gebruik van de testgegevens. In de zomerbandentest lag de focus op banden voor kleine middenklassers en banden voor (sportieve) compacte en middenklasse-modellen. In de eerste categorie was er een tweede plaats voor de ContiPremiumContact 5, in de tweede een overwinning voor de ContiSportContact 5.

ContiPremiumContact 5 Print Version (tif), ContiPremiumContact 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de eerste zomerbandentest van dit jaar beproefden de ANWB, de internationale zusterorganisaties en de Consumentenbond twee bandentypes voor verschillende, maar populaire segmenten. Alle tests vonden plaats op dezelfde dag en onder dezelfde omstandigheden.

 

In de test voor banden in de maat 185/60 R 15 H voor kleine middenklassers selecteerden de internationale automobielclubs en de Consumentenbond naast de ContiPremiumContact 5 nog 18 banden. Een Volkswagen Polo diende bij het uitgebreide programma als testvoertuig. Op de punten weggedrag op droog en nat wegdek, verbruik en slijtage behaalde de ContiPremiumContact 5 telkens goede tot zeer goede scores (+ of +/++). De conclusie luidde als volgt: “Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed tot zeer goed op alle veiligheidsrelevante criteria.” Dit leidde tot een viersterren-eindbeoordeling ofwel: ‘Goed en zeer aan te raden’.

 

Sportieve banden ook voor middenklassers

Brede, sportieve banden zijn steeds vaker ook onder compacte auto’s en middenklassers te vinden. Daarom testten de internationale automobielclubs in totaal 19 banden in de maat 225/45 R 17 W met behulp van een Skoda Octavia. Bij deze test kwam de ContiSportContact 5 als winnaar uit de bus. Vooral op nat wegdek bleek de band van Continental een uitblinker. De ANWB, de collega-clubs uit het buitenland en de Consumentenbond over de ContiSportContact 5: “Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed tot zeer goed op alle veiligheidsrelevante testcriteria. Beste uit de test op nat wegdek”. Ook de ContiSportContact 5 kreeg het predikaat ‘Goed en zeer aan te raden’ (vier sterren).

 

ANWB en zusterclubs duidelijk over EU-bandenlabel

In de zomerbandentest gingen de Europese Automobielclubs ook in op het Europese bandenlabel. In de Zomerbandentest 2013 zeiden ze daarover het volgende: “Je kunt er niet uit op maken hoe goed of slecht een band presteert. Voor een verantwoorde bandenkeus geeft het label niet alleen te weinig informatie, het biedt ook lang niet altijd een goede weergave van de werkelijke prestaties. Dat laatste blijkt ook uit onze Zomerbandentest 2013. Zo zijn er banden met dezelfde labels die heel verschillend scoren en banden die een heel gunstig label niet waarmaken.”

 

Bron: Continental

Gerelateerde artikelen