Zoek

Bentley Leusden official sponsor Wings, Wheels and Goggles

02_Bentley

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bentley Leusden is official sponsor van Wings, Wheels and Goggles, het evenement dat op 8 en 9 juni aanstaande plaatsvindt op en rondom vliegveld Teuge. Bij dit unieke evenement nemen vooroorlogse open auto’s en klassieke vliegtuigen het tegen elkaar op in een rally over land en door de lucht. Uiteraard komen er klassieke Bentley’s aan de start, één ervan met Jan Peter Balkenende als (co)piloot. Daarnaast zijn er ook Bentley’s uit het actuele gamma aanwezig – de nieuwe Flying Spur beleeft in Teuge zelfs zijn nationale première.De rijke racehistorie van Bentley herleeft tijdens Wings, Wheels and Goggles. Bij het evenement dat op vliegveld Teuge (bij Apeldoorn) wordt georganiseerd, komt onder meer een Bentley Boattail uit 1924 aan de start. Deze wordt op zaterdag bestuurd door Jan Peter Balkenende, die tevens ambassadeur van het evenement is. Hij wordt in de ‘Boattail’ vergezeld door ‘second driver’ Peter Hartman. Andere Bentley’s die aan de start verschijnen zijn een Sports Tourer uit 1922, een Speed Six uit 1928 en een Derby uit 1935.

De rally

Wings, Wheels and Goggles levert een prachtig spektakel op voor de toeschouwers. De vooroorlogse Bentley’s en auto’s van andere merken gaan namelijk de strijd aan met klassieke vliegtuigen. Voor zowel de auto’s als de vliegtuigen is er een parcours uitgezet waarbij zogenaamde ‘waypoints’ aangedaan moeten worden. Het tijdsbestek voor elk parcours bedraagt zo’n 75 minuten. Na het afleggen ervan verzamelen de auto’s en de vliegtuigen zich rondom de hangars van het vliegveld. Ze zijn dan te bezichtigen door het publiek. Ook het randprogramma is zeer aansprekend met onder meer een modeshow van topcouturier Mart Visser en demonstraties van bommenwerpers en stuntvliegtuigen.

 

Nederlandse primeur Bentley Flying Spur

Als official sponsor is Bentley Leusden nadrukkelijk aanwezig op Wings, Wheels and Goggles. Dat begint al met een Bentley-only parking. Alle eigenaren van een Bentley kunnen hier gratis parkeren. Samen met horlogemerk Breitling is er een speciale hospitality unit opgezet voor gasten en uiteraard zijn er diverse Bentley’s uit het actuele gamma aanwezig. Dé blikvanger daarbij is de nieuwe Bentley Flying Spur. Het is voor het eerst dat deze uitermate luxueuze en weldadige limousine in Nederland te zien is. Naast de Flying Spur geven ook de Mulsanne en de Continental GT V8 acte de présence.

 

Wings, Wheels and Goggles vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juni aanstaande. Op beide dagen begint het programma om 9.30 uur en eindigt het rond 17.00 uur.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen