AudiBlog.nl

Audi ontwerpt science-fiction filmauto

Audi-fleet-shuttle-Quattro-01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Filmauto ‘Audi fleet shuttle quattro’ toont futuristisch design

• Summit Entertainment-film ‘Ender’s Game’ met beroemde sterren als Asa Butterfield en Harrison Ford

 

Het Design-team van Audi AG heeft een volledig virtuele auto ontwikkeld voor de door Summit Entertainment geproduceerde verfilming van de bekroonde bestseller ‘Ender’s Game’. Met zijn futuristische ontwerp en zijn revolutionaire technologie past de Audi fleet shuttle quattro perfect in de wereld van de science-fiction film.

De Audi fleet shuttle quattro is de eerste volledig virtuele auto die Audi heeft ontworpen voor een film. Passend bij het motto ‘Voorspong door Techniek’ werkte Audi samen met regisseur Gavin Hood en het productieteam om de Audi fleet shuttle quattro met behulp van modernste technieken digitaal in de futuristische omgeving van de film in te bouwen. De technisch geavanceerde wereld van ‘Ender’s Game’ wordt weerspiegeld in het ontwerp van de auto. “De Audi in de film staat voor vooruitgang en hij komt voor in scènes die van blijvende invloed zijn op het leven van de hoofdpersoon”, verklaart Florian Zitzlsperger, verantwoordelijk voor Brand Partnerships bij Audi AG.

 

“Het ontwerpen van de Audi fleet shuttle quattro was vergelijkbaar met het vervaardigen van een maatpak. We hebben de auto aangepast aan de wereld in ‘Ender’s Game’, maar moesten tegelijkertijd onze merkwaarden in de gaten houden”, aldus Frank Rimili, hoofdontwerper voor het filmproject. “Uiteindelijk konden we onze designfilosofie perfect in de fictiewereld van de film projecteren.” Linda McDonough, een van de producers van ‘Ender’s Game’, vult aan: “Audi is als merk al erg vooruitstrevend, waardoor het perfect in onze film past.”

 

De film ‘Ender’s Game’ is gebaseerd op de bekroonde bestseller en is geregisseerd door Gavin Hood. Tot de acteurs in de film behoren Asa Butterfield, Hailee Steinfeld, Ben Kingsley, Viola Davis, Abigail Breslin en Harrison Ford. In de film gaat het om een vijandig buitenaards ras dat de aarde heeft aangevallen. Om zich op de volgende aanval voor te bereiden, trainen mensen de beste studenten om hun toekomstige leider te vinden. Ender Wiggin, een verlegen, maar strategisch briljante jongeman, wordt uit zijn omgeving weggehaald om deel te gaan uitmaken van deze elite. Op de ‘Battle School’ doorloopt Ender vlot en met gemak de training, waarmee hij zichzelf onderscheidt en respect onder zijn medestudenten verdient. De militairen vestigen al snel hun hoop op hem en hij leidt zijn medesoldaten in een zware strijd die de toekomst van de aarde moet bepalen en het menselijke ras moet redden.

 

Summit Entertainment, die de film samen met OddLot Entertainment financierde, brengt de film allereerst in de Verenigde Staten uit. De Nederlandse première is op 31 oktober.

 

– Einde –

 

 

Audi AG

Om “Voorsprong door Techniek” duurzaam te garanderen, investeert Audi AG van 2011 t/m 2015 € 11,6 miljard in nieuwe producten. Audi neemt al lange tijd op verschillende vlakken haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Voor het duurzame succes van Audi vormen milieubescherming, behoud van grondstoffen, internationaal concurrentievermogen en een op de toekomst gericht personeelsbeleid de zakelijke basis.

 

 

Audi Nederland

 


Gerelateerd nieuws