AudiBlog.nl

Nieuwe Akrapovic systemen voor Audi RS4 en RS5!!

AKRRS4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De sportieve uitvoeringen van Audi zijn de perfecte partner voor titanium Akrapovic Evolution uitlaatsystemen. Deze systemen maken de auto nog begerenswaardiger en zorgen voor meer vermogen, een lager gewicht en het onmiskenbare Akrapovic uitlaatgeluid!

Bij lage toeren klinkt er een donkere, diepe grom en bij hogere toeren een sportieve huil!

Deze titanium uitlaatsystemen zijn voorzien van drie dempers, een X-pipe en geïntegreerde kleppen systeem om het geluid te regelen. Deze kleppen worden aangestuurd door standaard elektronica van de RS. Om de sportiviteit te onderstrepen is de uitlaat voorzien van carbon sierstukken waardoor dubbele titanium tail pipes steken. Met dit Evolution systeem wordt een vermogenswinst behaald van 7 pk (bij 3900 rpm) en een winst van 12 Nm koppel bij 3900 rpm. Daarnaast levert het systeem een gewichtsbesparing op van maarliefst 9 kg ten opzichte van het systeem affabriek.

 

Dit uitlaatsysteem is een cat-back uitlaatsysteem wat betekend dat de originele katalysatoren behouden blijven zodat aanpassingen aan de ECU overbodig zijn. Daarnaast is er optioneel een wireless valve kit verkrijgbaar waarmee de bestuurder zelf het geluid aan kan passen doormiddel van een afstandsbediening in de auto.

 

Hieronder de verkoopprijzen voor de klant (incl. BTW)

Audi RS4/RS5 EVOLUTION SYSTEM € 5.800 (titanium systeem)

Audi RS4/RS5 WIRELESS VALVE KIT € 515 (optioneel)

 

Bron: Akrapovic

 


Gerelateerd nieuws