AudiBlog.nl

Volkswagen uitgeroepen tot duurzaamste autoconcern ter wereld

VW_Group_Brand

 

 

 

 

 

 

 

Inspanningen en investeringen zijn transparant en betalen zich uit

Volkswagen Groep is uitgeroepen tot het meest duurzame autoconcern ter wereld. In het onderzoek, gebaseerd op de toonaangevende Dow Jones Sustainability Index, werden 31 autoconcerns beoordeeld. De criteria waren onder meer milieuvriendelijkheid, innovatiekracht en verantwoordelijke bedrijfsvoering. Het is voor het eerst dat de Volkswagen Groep de titel krijgt toebedeeld.

Het onderzoek werd uitgevoerd door RobecoSAM, een gerenommeerde naam als het gaat om duurzaam investeren. Volkswagen streeft er naar dé aanbieder van groene mobiliteit te worden. De complete bedrijfsvoering is ingericht op een efficiënt gebruik van energie en grondstoffen. De resultaten op basis van de Dow Jones Sustainability Index-klassering tonen aan dat de inspanningen van Volkswagen hun vruchten afwerpen.

 

Verbruiksreductie over complete breedte gamma

Overall scoorde Volkswagen 89 van de maximaal 100 punten in het onderzoek. De onderzoekers noemden specifiek de grote inspanningen om het verbruik van het complete leveringsgamma te verminderen. Volkswagen Groep haalde de hoogst mogelijke score voor zijn milieumanagementsysteem, risicomanagement en zijn betrokkenheid bij de gemeenschap.

 

Meer duurzame erkenning

Volkswagen is sinds kort ook opgenomen in een tweetal ranglijsten van het zogenaamde Carbon Disclosure Project (CDP), een non-profit organisatie die initiatieven van grote beursgenoteerde ondernemingen op het gebied van klimaatverandering analyseert.

Doordat Volkswagen volgens het CDP grote stappen vooruit heeft gezet, is de Groep nu voor het eerst opgenomen in de CDP Global 500 Climate Performance Leadership Index en de CDP Global 500 Climate Disclosure Leadership Index. Niet alleen de prestaties maar ook de transparante manier van gegevenspublicatie werden door het CDP als zeer goed beoordeeld.

 

Dit doet Volkswagen

Volkswagen Groep wil in 2018 de meest ‘toekomstbestendige’ autofabrikant ter wereld zijn. Een belangrijk onderdeel hiervan is het terugdringen van de CO2-uitstoot. Elke nieuwe modelgeneratie is tussen 10 en 15% zuiniger dan de vorige. In de periode van 2006 en 2015 wordt zo een vermindering van de CO2-uitstoot van 30% gerealiseerd. In 2015 zal de gemiddelde CO2-uitstoot van het complete gamma van de Volkswagen-Groep minder dan 120 gram per kilometer bedragen, in 2020 zelfs minder dan 95 g/km.

Volkswagen werkt ook aan zo duurzaam mogelijke productiemethoden. Het concern streeft er naar om de productie in 2018 25% milieuvriendelijker te maken. In 2020 moet de totale uitstoot van broeikasgassen met 40% zijn teruggebracht ten opzichte van de waarden in 2010. Om dat te bereiken, wordt circa 600 miljoen euro geïnvesteerd in het gebruik van hernieuwbare energie als zon-, wind- en waterkracht.

 

Milieudoelen van Volkswagen in één oogopslag

• Totale wereldwijde investeringen tot 2016: 62,4 miljard euro, plus 14 miljard euro in China. Ruim tweederde hiervan wordt direct of indirect gebruikt voor efficiëntere voertuigen, aandrijflijnen en technologieën en milieuvriendelijkere productiemethoden.

• In 2015 moet de gemiddelde CO2-uitstoot van het complete gamma met 30% zijn teruggebracht. In 2015 komt de gemiddelde CO2-uitstoot uit op minder dan 120 g/km.

• Elke nieuwe modelgeneratie is gemiddeld 10-15% zuiniger dan de voorgaande.

• Tot 2018 wordt de productie 25% milieuvriendelijker. Dat betekent: 25% minder energie- en waterverbruik en ook 25% minder afval en emissies.

• In 2020 moet de uitstoot van broeikasgassen bij de productie met 40% zijn verminderd.

• Er wordt 600 miljoen euro geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van het gebruik van hernieuwbare energie (zon-, wind-, waterkracht).


Gerelateerd nieuws