Zoek

Alle ogen gericht op Audi bij de Mondial de l’Automobile Paris

TT-proir

Het is bijna oktober en komt ’s werelds grootste motorshow weer naar Parijs.

Elke twee jaar worden op de Parijse Autoshow, Mondial de l’Automobile Paris, de mooiste en duurste auto’s van het moment tentoongesteld bij de Port de Versailles, van 4 tot 10 oktober.

Op dit evenement zijn merken zoals Mercedes, Jaguar en Fiat vertegenwoordigd, om respectievelijk de AMG GT, de XE en de 500X tentoon te stellen.

Volvo geeft acte de présence met het nieuwste in zijn meest recente generatie automodellen: de XC90. Tevens zal Mazda pronken met de MX-5.

Maar de echte nekkendraaier in Parijs zal de Mk2 Audi R8 zijn. Nadat Audi de lat vorig jaar zo hoog legde met de R8, maakten de Duitsers het zich niet bepaald makkelijk zichzelf te overtreffen, maar het lijkt ze toch weer te zijn gelukt.

Er zijn reeds prototypes waargenomen door alerte aficionado’s, en in de wandelgangen luidt het dat dit model van drastische veranderingen zal getuigen, afwijkend van de laatste grote facelift die het model onderging in 2006. Het tweede-generatie model zal zowel van binnen als van buiten compleet omgetoverd worden, en toch zijn typerende eigenschappen behouden, zoals de unieke zijkant die we als zijn handelsmerk kennen.

Beelden van tests met het prototype in Duitsland zijn schaars, maar er gaan geruchten dat de auto televisieschermen in de stoelen verwerkt heeft, wat een nieuwe dimensie aan mobiel gamen zou kunnen geven. Op hoge snelheid rijden is op zich al fantastisch, maar met deze ingebouwde schermen kunnen ook de passagiers hun lol niet op terwijl ze online spelletjes spelen tijdens de rit.

Dankzij de verbeterde voorbumper met grote luchtinlaten, en het grille dat is herontworpen voor maximale snelheid, vormt het voor dit prachtige model geen enkele uitdaging om hard te gaan.

De Mk2 R8 zal niet de enige wagen in zijn soort zijn op de autoshow: ook een nieuwe en verbeterde versie van de Audi A1 zal er te zien zijn.

Alsmede andere verrassingen op het naderende Mondial de l’Automobile zullen er conceptauto’s staan, om het allernieuwste in modern autodesign te tonen. Met Peugeot, Citroën en Renault om de hoek wordt dit een eindeloos festijn van praalwagens, voor wie ze zien wil, oktober aanstaande.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen