Zoek

Audi toonaangevende partner in wintersport

Audi startet in Soelden in alpine WM-Saison

• Audi FIS Ski World Cup start dit weekeinde in Sölden/Oostenrijk
• ‘WK Alpineskiën presented by Audi’ hoogtepunt skiseizoen 2014/2015
• Audi partner van Nederlandse Ski Vereniging en 15 andere federaties

De eerste sneeuw viel eerder deze week al in de bergen van Tirol, zodat de voordelen van Audi quattro-vierwielaandrijving weer eens in de praktijk konden worden bewezen. Dit weekeinde start, traditioneel op de Rettenbachgletsjer in het Oostenrijkse Sölden, de Audi FIS Ski World Cup, de wereldbeker Alpineskiën 2014/2015. Ook gedurende het komende winterseizoen is Audi weer de toonaangevende partner in de wintersport.

De aanwezigheid op grote schaal van Audi in de wintersport is geen toeval: vrijwel nergens komen de kwaliteiten van de Audi quattro-vierwielaandrijving beter tot hun recht dan onder winterse omstandigheden. Voor Audi is de betrokkenheid bij de wintersport een ideaal platform om de sportiviteit en de dynamiek van het merk aan een internationaal publiek te presenteren. Voor het 13e jaar treedt Audi op als titelsponsor van de Audi FIS Ski Worldcup, de wereldbeker Alpineskiën. Zo zijn bij alle wereldbekerwedstrijden het starthuis en de finishboog in kenmerkend Audi-design uitgevoerd en is er langs de pistes Audi-reclame te vinden. Daarnaast zorgt Audi bij alle wedstrijden voor de grote videoschermen langs het parcours, waarop de toeschouwers ter plaatse de wedstrijden kunnen volgen. Hierbij is er sprake van Nederlandse inbreng, want het bedrijf Faber Audiovisueel uit Sint-Annaparochie levert al voor het 19e jaar de beeldschermen bij alle wereldbekerwedstrijden en ook bij het komende WK.

Audi ‘presenting sponsor’ WK Alpineskiën
Het wereldkampioenschap Alpineskiën van 2 tot en met 15 februari 2015 in Vail en Beaver Creek in de Amerikaanse staat Colorado is het hoogtepunt van het komende seizoen. Evenals bij eerdere WK’s treedt Audi ook hierbij op als ‘presenting sponsor’. Dat zal ook het geval zijn bij het volgende WK, in 2017 in het Zwitserse St. Moritz. De activiteiten van Audi blijven echter niet alleen beperkt tot het Alpineskiën. Zo is Audi sinds 2011 ook titelsponsor van de wereldbeker in de jonge, snel groeiende discipline skicross. Sinds november 2013 treedt Audi op als hoofdsponsor van de wereldbeker in de Noordse combinatie en vanaf het komende seizoen ook in de wereldbekers langlaufen en skispringen. De bekende ‘Vierschansentournee’, inclusief het Nieuwjaarsskispringen in Garmisch-Partenkirchen, en het WK skivliegen staan dit seizoen ook in het teken van de vier ringen. Door de samenwerking met de Freeride World Tour en het FIS WK Freestyle spreekt Audi ook jongere doelgroepen aan. Ook de jeugd wordt niet vergeten: Audi ondersteunt de campagne ‘Bring Children to the Snow’ van de mondiale skifederatie FIS, inclusief de evenementen ‘FIS SnowKidz’ en ‘World Snow Day’.

Nederlandse Ski Vereniging met ondersteuning van Audi
Naast de samenwerking met de FIS en de betrokkenheid bij de diverse wereldbekers en WK’s is Audi ook een gewaardeerde partner van 16 nationale skifederaties, inclusief de Nederlandse Ski Vereniging. Ook de nationale teams uit Bulgarije, Canada, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Liechtenstein, Korea, Noorwegen, Oostenrijk, Rusland, Spanje, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland worden door Audi ondersteund. Een aantal teams maakt daarbij gebruik van de technische know-how van Audi door de skiërs te laten trainen in de geavanceerde Audi-windtunnel in de fabriek in Ingolstadt. In Nederland vormen Adriana Jelinkova, Maarten Meiners, Steffan Winkelhorst en Marvin van Heek de selectie Alpineskiën. Meiners zou komend weekeinde in Sölden deelnemen aan de reuzenslalom, maar moet in verband met een recent opgelopen blessure verstek laten gaan. Van Heek, die in december 2012 als achtste in de afdaling van Val Gardena voor de beste prestatie ooit van een Nederlandse skiër in de wereldbeker Alpineskiën zorgde, is er na een rugblessure dit seizoen weer bij. Voor hem begint het wedstrijdprogramma in november in de Verenigde Staten.

‘Home of quattro’ – hotspots in de Alpen
Omdat quattro in de bergen optimaal tot zijn recht komt, bestempelt Audi tal van locaties als ‘Home of quattro’. Zo is er op de Corviglia-piste in St. Moritz, op een hoogte van 2.486 meter, sinds afgelopen winter de spectaculaire ‘quattro Bar’ met spraakmakend design en catering van hoog niveau, verzorgd door sterrenchef Reto Mathis. Ook het Oostenrijkse stadje Kitzbühel wordt ten tijde van de beroemde ‘Hahnenkammrennen’ van 23 tot en met 25 januari 2015 omgetoverd tot ‘Home of quattro’. De meest prestigieuze wedstrijd van de wereldbeker vindt komend jaar voor de 75e keer plaats en Audi is hierbij prominent aanwezig. Voor wie niet bij de wedstrijden ter plekke kan zijn, is de televisie een goed alternatief: Eurosport zendt in het komende winterseizoen vrijwel alle wereldbeker- en WK-wedstrijden in de diverse wintersportdisciplines uit.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen