Zoek

Je Audi verkopen, wat zijn de opties?

foto advertorial audiblogHoe tevreden je ook met je Audi zult zijn, er komt een moment dat je je Audi weer gaat verkopen. En of dat nu is omdat je een andere Audi hebt gekocht, of je auto moet verkopen vanwege de hoge kosten of omdat je over een leasewagen kunt beschikken, het is een heel gedoe om je auto snel te kunnen verkopen.

Zo kun je je Audi verkopen

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden om je auto te verkopen. Sommige manieren kosten alleen wat inspanning maar leveren een kleinere kans op de daadwerkelijke en liefst ook snelle verkoop van je auto op. Andere manieren, zoals adverteren, vergen een kleine investering terwijl er tegenwoordig ook nog een aantal andere manieren zijn waarbij je direct geld voor je auto krijgt.

In je netwerk

De meest eenvoudige, en soms heel effectieve manier is je eigen kennissen en vrienden te laten weten dat je je auto wilt verkopen. Dan heb je een redelijke kans dat je je auto snel kwijt bent. Het is dan wel zo, dat je je auto aan een bekende verkoopt. Mocht er later iets met de auto zijn, dan kan dat wel eens het einde van de vriendschap betekenen, toch iets om goed over na te denken.

Langs de straat

Een andere optie is de auto op een opvallende plak langs de straat te zetten, en een “te koop” briefje achter de ruit te plakken. Dat kost op zich natuurlijk niets, het aantal potentiële autokopers dat je daarmee bereikt is alleen beperkter dan je denkt. Mensen moeten én interesse in een dergelijke auto hebben én langsrijden of -lopen. Bovendien staat je auto dan dagenlang langs de straat, hij maakt zo de indruk dat hij daar onbeheerd staat zodat de kans dat er iets mee gebeurt toch wat groter is.

Aan de garage

Je zou kunnen kijken of je een garage kunt vinden die je auto wilt kopen. Voor je Audi zou de eerste stap naar de lokale dealer kunnen zijn, en vervolgens wat telefoontjes naar andere dealers in de regio. Omdat garages zelf ook al een flink aanbod occasions hebben die ze liever kwijt dan rijk zijn, is de kans dat er eentje “hapt” vrij klein. Het voordeel van een garage is dat je weet dat je met een vertrouwd adres te maken hebt zodat de transactie daar waarschijnlijk probleemloos zal verlopen.

Adverteren op marktplaatsen

Je kunt ook adverteren op een online marktplaats. Daarmee bereik je een enorme doelgroep, je zult helaas ook ervaren dat je daar lang niet de enige bent, het aanbod is immens. De kans op een redelijk bod voor je auto én een daadwerkelijke verkoop is helaas niet al te groot.

Online aanbieden en verkopen

Naast de marktplaatsen zijn er nog meer manieren om je auto online aan te bieden. Er zijn verschillende websites waarbij je je auto aan inkopers aan kunt bieden. Daar zijn twee varianten van: websites die alleen als tussenpersoon fungeren, en websites van inkopers zelf. De websites die het meeste in de publiciteit zijn, zijn de websites waar je je auto aanmeld waarna deze vrijblijvend aan inkopers wordt aangeboden. Het is dan maar de vraag of je daar wel een redelijk, marktconform bod op je auto krijgt. Die handelaren “vissen in een grote vijver” en kunnen de voor hen meest interessante auto’s uitzoeken. Een Audi is weliswaar een behoorlijk populaire occasion, toch is het maar afwachten of je je auto op die manier wel kunt verkopen. Mocht er een bod op je auto komen dat je enigszins acceptabel vindt, de kans op een daadwerkelijk transactie is niet zo groot omdat de definitieve prijs wordt pas bepaald als je je auto op locatie laat zien en kan wel eens flink tegenvallen.

Direct verkopen aan inkoper

De andere variant, namelijk de websites waar je je auto direct verkoopt aan een inkoper, is meestal een stuk interessanter. Nuautoverkopen.nl in Amsterdam is daar een mooi voorbeeld van. Daar heb je direct contact met een auto-inkoper. Die heeft zijn vaste kanalen om de ingekochte auto’s aan door te verkopen en beschouwt het tot zijn normale bedrijfsactiviteiten om alle soorten en merken ingekochte auto’s zo snel mogelijk weer te verkopen. Dat betekent dat je daar direct een marktconform bod voor je auto krijgt, dat de overdracht op heel korte termijn plaats kan vinden en dat ook direct na de transactie het geld op je bankrekening wordt gestort. Uiteraard hoef je je ook geen zorgen te maken over de overdracht en RDW vrijwaring, dat wordt prima geregeld. Op die manier verkoop je je Audi meestal binnen een dag voor een marktconforme prijs en heb je direct geld voor je auto. Zo kun je zo snel mogelijk over de opbrengst van je nieuwe auto beschikken.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen