Zoek

‘Snel’ geherdefinieerd – Donkervoort introduceert nieuwe productgamma voor 2016

18567_DO_Teaser_2016_01_3543x2362_A

 

Na de voortzetting van de lovende kritieken op de D8 GTO en overwinningen in de competitie met de ‘grote jongens van de industrie’ in de internationale pers in 2015 – waaronder een eerste plaats op de Red Bull Ring voor AutoRevue Magazine (A), winnaar in de vergelijkingstest voor het tv-programma GRIP (D) en een tweede plaats op het Circuit de Magny Cours voor Motorsport Magazine (F) –breidt Donkervoort zijn productgamma uit in 2016. De succesvolle D8 GTO-serie gaat een stap verder, een stap groter, een stap extremer…!

Memorabel jaar
Een schitterend jaar, dat stiekem deed terugdenken aan een ander memorabel jaar. Het jaar 2005, waarin Donkervoort dankzij het ronderecord van de D8 270 RS op de Nürburgring Nordschleife ook wereldnieuws werd en bewees niet onder te doen voor de grote automobielfabrikanten met dito budgetten. De ‘RS’, destijds de meest spectaculaire Donkervoort ooit, waarvan een gelimiteerde serie van 25 stuks werd gebouwd. Tien jaar na dato is het nog steeds een veelgevraagde klassieker, met niet alleen een hoge historische, maar ook een hoge handelswaarde.

Maak kennis met …
De afgelopen jaren verdiende en bewees de D8 GTO zijn titel als “één van ‘s werelds snelste straat-legale sportwagens”. Een prachtig resultaat. Betekent dit dat Donkervoort dit jaar op de lauweren zal rusten? Zeker niet! Dit is juist hét moment voor een volgende stap; een stap verder, een stap groter, een stap extremer…!

Met gepaste trots toont Donkervoort hierbij de allereerste ‘donkere’ blik op het productgamma voor 2016. Maak kennis met de Donkervoort D8 GTO-S, de D8 GTO-RS én de D8 GTO-R!

Donkervoort D8 GTO-S | De ultieme Donkervoort voor de straat

De GTO-S (Sport) wijkt qua ‘looks’ niet veel af van zijn oudere broer – de D8 GTO. De focus bij de ‘S’ ligt echter op nog meer comfort. Extra comfort tijdens het reguliere straatgebruik, tijdens toertochten en natuurlijk op de prachtige bergwegen van Europa en daarbuiten.

De D8 GTO-S is beschikbaar vanaf begin februari 2016 (eerste levering: maart 2016) geïntroduceerd en heeft een vanafprijs van € 115.173,- excl. belastingen.

Donkervoort D8 GTO-RS | De terugkeer van een legende…
U leest het goed: de D8 GTO-RS. De legendarische RS keert terug! En met net zulke grootse ambities als zijn voorganger. Wat deze ambities inhouden? Dat laten we voor nu nog even aan uw eigen fantasie over…

Dit wordt dé ultieme D8 GTO! In de afgelopen twee jaar in alle geheim geheel nieuw ontwikkeld – zowel op design- als technisch vlak.

De D8 GTO-RS wordt in juni 2016 geïntroduceerd als een gelimiteerde editie van 40 stuks en heeft een vanafprijs van € 151.173, – excl. belastingen.

Donkervoort D8 GTO-R | Circuitmonster pur sang
Als brutale tweelingbroer van de D8 GTO RS, introduceren we – voor het eerst in de bijna 40-jarige Donkervoort geschiedenis – een pure raceauto: de D8 GTO-R (Race). Niet toegelaten op de openbare weg, maar des te meer verwelkomd op de vele circuits die de wereld rijk is.

De D8 GTO-R wordt in het najaar van 2016 geïntroduceerd en heeft een vanafprijs van € 251.173, – excl. belastingen.

Interessant aanbod gebruikte D8 GTO’s dankzij voorverkoop
“De vooraankondiging van het nieuwe productgamma aan een selecte groep Donkervoort-eigenaren aan het eind van 2015 werd reeds zeer positief ontvangen. Hieruit volgden dan ook direct een mooi aantal voorverkopen; op zichzelf al een prachtig compliment!

Dit resulteert daarnaast in een mooi aanbod aan de allereerste gebruikte GTO’s, waarnaar inmiddels ook een behoorlijke vraag is ontstaan. De komst van de GTO-S, –RS en –R geeft daarmee nog meer Donkervoort-adepten de kans tot de aanschaf van de fantastische D8 GTO!”

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen