Een auto importeren en financial leasen wat zijn de voordelen

17267Iedere ondernemer probeert zijn bedrijfskosten zo laag mogelijk te houden. Maar wie veel zakelijke kilometers rijdt, weet dat een auto uit het middensegment vaak niet voldoet, terwijl een auto uit een hoger segment te zwaar op de begroting drukt. Bovendien meet de klant jouw succes af aan de auto waarmee je voor komt rijden. Dat is natuurlijk irrationeel, het is echter wel de dagelijkse realiteit. Zijn er andere mogelijkheden? Ja, die zijn er. Je kunt bijvoorbeeld een auto importeren en die vervolgens onderbrengen in een financial lease. Met deze constructie is het mogelijk duizenden euro’s te besparen, en toch in een representatieve auto uit het hogere segment te rijden.

Een auto importeren, hoe werkt dat?

Wagens uit het hogere segment zijn bijvoorbeeld in Duitsland aanmerkelijk goedkoper dan in Nederland. Omdat de autovoorraad bij onze Oosterburen vele malen groter is, zal het model van je keuze vrijwel altijd voorhanden zijn. Het zelf importeren van een auto is echter een tijdrovende klus, dat kun je beter overlaten aan specialisten. Deze bedrijven verzorgen tevens de aanvraag van de financial lease. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is aangeven welke eisen je stelt aan de auto van jouw keuze. Daarbij moet je denken aan leeftijd, merk, model en uitvoering.

Hoe werkt het in de praktijk?

Nadat je akkoord bent gegaan met de offerte, zal de importeur de auto in het buitenland ophalen. Ter plaatse wordt gecontroleerd of de auto in goede staat verkeerd en conform de advertentie is. Tevens wordt er een proefrit mee gemaakt. Hierna neemt de importeur contact met jou op en geeft zijn advies. Na jouw goedkeuring gaat de auto op transport naar Nederland. Vervolgens wordt hij aangeboden bij het RDW voor keuring en op kenteken gezet. Uiteraard wordt ook bpm-aangifte gedaan. Ten slotte maakt de importeur met jou een afspraak om de auto af te leveren.

Gerelateerde artikelen

Teken van leven

Zijn passie voor patina leverde Ron Szasszer een versleten 356 Speedster op. En hij sloot een vriendschap met coureur Edward Parlett, die er bijna een

Lees verder »