Zoek

Audi-bestuurders vaakst betrokken bij aanrijding

Rijd jij in een Audi? Slecht nieuws: Audi-rijders zijn de grootste brokkenpiloten van Nederland, blijkt uit een onderzoek van schadebehandelaar CED. Auto’s van dit Duitse merk waren vorig jaar het vaakst bij een aanrijding betrokken.

Aanrijdingen en automerken
CED heeft onderzoek gedaan naar het verband tussen aanrijdingen en automerken. Bestuurders van Audi waren het vaakst bij een aanrijding betrokken. Per 100 Audi-auto’s vonden er in 2015 maar liefst 14,1 aanrijdingen plaats. Op de tweede plek eindigde BMW, met 13,6 aanrijdingen per 100 auto’s. En ook de derde plek werd in beslag genomen door een Duits automerk. Mercedes-Benz belandde op deze plek met 13,1 aanrijdingen per 100 auto’s.

Totaal aantal schades
Als er gekeken wordt naar het totaal aantal schades, staat Audi juist op de laatste plek met 42.383 schades. Volkswagen staat op nummer één met 112.435 schades, op twee staat Opel (79.667) en op drie Renault (71.364). Dit is gemakkelijk te verklaren: van deze merken rijden er ook een stuk meer auto’s op de Nederlandse weg. In verhouding rijden mensen met een Audi helaas dus wél vaker schade.

Meer elektronica in auto’s
Verder blijkt uit het onderzoek dat het aantal schades in de afgelopen vijf jaar met 28 procent is gedaald. Dat is natuurlijk goed nieuws. Het slechte nieuws: het gemiddeld geclaimde schadebedrag is gestegen met 13%. Hoe kan dat? Volgens Ruud Kooijman, divisiedirecteur CED Advice, komt dat doordat er tegenwoordig veel meer elektronica in auto’s zit: “Als het gaat om schade beginnen auto’s steeds meer op iPads te lijken: eenvoudige reparaties bestaan niet meer. Heb je schade, dan is het schadebedrag door de elektronica die vervangen moet worden vaak gelijk hoog. Alle nieuwe modellen beginnen steeds meer op rijdende computers te lijken, dat geldt zeker voor de elektrische auto’s en plug-ins”.

Audi verzekeren
Audi’s zijn natuurlijk niet de goedkoopste auto’s. Als je schade rijdt, kunnen de kosten dus ook flink oplopen. Zorg er daarom voor dat je auto goed verzekerd is. Met de verplichte WA-verzekering ben je niet verzekerd voor schade aan je eigen auto. Je hebt hiervoor een WA+ beperkt casco- of allriskverzekering nodig. Is je auto jonger dan 4 jaar? Dan is een allriskverzekering aan te raden. Voor auto’s tussen de 4 en 8 jaar is een WA+ beperkt cascoverzekering vaak voldoende. Is je auto ouder dan 8 jaar? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen een WA-verzekering af te sluiten. Weten welke autoverzekering voor jou het voordeligst is? Vergelijk dan verschillende autoverzekeringen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen