AudiBlog.nl

Concept motoren & bikes: wat doen de automerken

In de autowereld is er een spannende ontwikkeling gaande: steeds meer automerken ontwikkelen conceptbikes en motoren, ook wel het supergestroomlijnde vervoersmiddel van de toekomst. Laten de verschillende automerken hier dezelfde creativiteit zien, of is er juist een duidelijk verschil in ontwerp en concept op te merken? Om onze nieuwsgierigheid te bevredigen nemen we in dit artikel een kijkje achter de schermen.

De Audi Wörthersee E-bike

Het is nog steeds een concept, maar de Audi Wörthersee E-bike doet verlangen naar de toekomst! De bike is gemaakt met custom carbon wielen en heeft een full-suspension frame dat maar 1,6 kilo weegt. Naar de prijs van deze unieke fiets mogen we raden, maar het feit dat de remmen alleen al 1000 euro kosten, zegt veel over de enorme kostbaarheid. Mocht de Audi bike ooit op de markt komen, vergeet dan niet om je fiets op te slot met een kwalitatief goed slot.

De BMW Motorrad Vision Next 100

BMW daarentegen ontwikkelde de Motorrad Vision Next 100: een futuristisch voertuig dat sterk op veiligheid is gericht. Het ontwerp is avantgardistisch, hypermodern en gewaagd. Ondanks dat deze bike alleen maar een studie is, zal sommige technologie in de toekomst volgens BMW wel op fietsen worden toegepast. In plaats van zes jaar in de toekomst te hebben gekeken, heeft BMW met de Motorrad Vision Next 100 zeker 30 jaar vooruit gekeken.

De Mercedes Benz’ Revenge Conceptbike

En natuurlijk kon ook Mercedes Benz niet achterblijven. De Revenge Conceptbike is ontworpen met het jaar 2030 in gedachten! Het ontwerp is ook hier gewaagd en futuristisch en bezit een unieke ‘bodyconstruction’ die alle ideeën die we ooit over chassis ontwikkelden op losse schroeven zet. Ook hier gaat het uiteraard alleen nog maar over een concept, maar door het ontwikkelen van dit soort ideeën zorgen bekende automerken ervoor dat ze voorop blijven lopen in innovaties. Daarnaast tonen ze het nodige lef en de vaardigheid uit the box te denken. Helaas moeten we nog even wachten, maar op een dag zal deze geweldige toekomst voor onze deur staan. En dan hoeven we alleen maar op ons gloednieuwe voertuig te stappen!


Gerelateerd nieuws