AudiBlog.nl

Tips om je Audi goed te verzorgen

Als je een auto aanschaft is deze mooi gepoetst. Als de auto nieuw is, ruikt hij nieuw en er is geen mankement aan de auto. Een gebruikte auto is meestal ook zover als mogelijk weer in nieuwstaat gebracht. Naarmate je de auto al een tijdje gebruikt, komt daar verandering in. Het is daarom belangrijk om je Audi goed te verzorgen. In dit artikel vind je vijf belangrijke tips.

Tip 1: Regelmatig schoonmaken

Als echte autoliefhebber lijkt het je vanzelfsprekend om de auto regelmatig schoon te maken. Maar voor veel mensen ontstaan er andere prioriteiten en wordt het nogal eens nagelaten. Maar wanneer je de auto regelmatig schoonmaakt blijft deze in een betere conditie. Afhankelijk van het gebruik is het een goede richtlijn om eens in de twee weken de auto van buiten te wassen. En de binnenkant eens per maand. Gebruik je de auto intensief, probeer dan iedere week te wassen.

Tip 2: Auto beveiligen

Lang niet iedere auto is voorzien van een alarminstallatie. Nieuwere auto’s hebben wel steeds vaker standaard een alarminstallatie. Toch betreft het meestal alleen een visueel een akoestisch signaal. Als een dief dit systeem uitschakelt kan hij gaan en staan waar hij wilt. Overweeg daarom een GPS tracker zodat je de auto kunt volgen. Mocht je bolide gestolen worden dan kun je zien waar hij blijft. Als je je auto ook zakelijk gebruikt, kun je tevens de rittenregistratie elektronisch bijhouden.

Tip 3: Elektronica in orde houden

Veel autobezitters voegen zelf apparatuur toe aan hun auto. Vaak gaat dat om audio apparatuur om meer volume/bas te generen. Om dit goed werkend te krijgen moet er spanning worden onttrokken aan het stroomcircuit van de auto. Daarnaast zijn er veel mensen die allerlei vormen van verlichting toevoegen. Of de originele verlichting vervangen voor mooiere verlichting. Al deze veranderingen moeten wel op de juiste manier worden uitgevoerd. Sluit alle elektronica aan op de juiste manier. Weet je niet hoe dit moet, schakel dan een professional in. Elektronische storingen zijn namelijk de meest voorkomende problemen bij auto’s.

Tip 4: Technisch controleren

Als je je auto goed wilt verzorgen moet je steeds de systemen controleren. Als je van beurt naar beurt rijdt zonder iets te controleren, zie je eventuele gebreken niet aankomen. Wat je zelf kunt doen is het volgende:

  • Oliepeil controleren;
  • Bandenspanning controleren;
  • Dikte van remblokken bekijken;
  • Ruitenwisservloeistof bijvullen;
  • Interieurfilter schoonmaken;
  • Luchtfilter schoonhouden;
  • Uitlaatsysteem op lekkages controleren.

Als je deze zaken regelmatig controleert, kun je op tijd aan zien komen wat er onderhoud nodig heeft. Daarmee kun je stilstand onderweg voorkomen. En je staat bij een beurt niet zo snel voor onvoorziene kosten.

Tip 5: Zelf onderhoud plegen

Ben je zelf handig en heb je voldoende gereedschap? Er zijn genoeg auto onderdelen te verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld zelf remblokken vervangen. Ook ruitenwisserbladen zijn eenvoudig om zelf te vervangen. Vervuilde luchtfilters vervangen dragen bij aan een langere levensduur van je motor. Bougies, brandstoffilter, oliefilter en dergelijke kun je eventueel ook zelf vervangen. Doe dit alleen als het nodig is want bij een beurt aan de auto wordt dit ook gedaan.

Als je je Audi netjes wilt houden is het belangrijk om hem goed te verzorgen. Met de bovengenoemde tips blijft de auto langer mooi en langer heel. Daarnaast is het ook nog eens leuk om met je auto bezig te zijn.


Gerelateerd nieuws