AudiBlog.nl

Sportieve selectie: nieuwe Audi’s voor spelers FC Barcelona

  • De voorkeur van de spelers: RS- en SUV-modellen van Audi
  • Topvoetballers ook zelf in actie op het circuit van Barcelona

Op het circuit van Barcelona-Catalunya hebben de spelers van FC Barcelona hun nieuwe Audi’s van de zaak in ontvangst genomen. Ze kregen daarbij de kans om de sportiviteit van Audi op de limiet te ervaren tijdens hot laps in onder meer de Audi R8 LMS en de Audi RS 3 LMS.

De overhandiging van de nieuwe Audi’s van de zaak aan de Barcelona-spelers was een sportief evenement. Audi-fabrieksrijder en winnaar van de 24 Uur van de Nürburgring Nico Müller verzorgde met de spectaculaire Audi R8 LMS hot laps op het circuit van Barcelona. Voormalig Formule 1-testcoureur Jordi Gené reed de snelle rondes met de Barcelona-spelers in een Audi RS 3 LMS. De topvoetballers kwamen ook zelf in actie: onder leiding van instructeurs legden ze hun rondjes af in de sportiefste Audi-modellen van dit moment.

De selectie: nadruk op RS en SUV

De sportieve RS-modellen zijn traditioneel zeer geliefd bij topvoetballers en dat wordt ook zichtbaar in het nieuwe wagenpark van FC Barcelona: Lionel Messi, Luis Suárez en Gerard Piqué kozen voor de Audi RS 6 Avant. De Audi RS 3 werd geselecteerd door maar liefst vijf spelers, waaronder Ousmane Dembélé, Sergi Roberto en Samuel Umtiti. Segio Busquets koos voor de krachtigste Audi: de R8 V10 plus met 449 kW/610 pk. De FC Barcelona-spelers zijn echter vooral fan van de Audi Q7: bijna de helft van alle spelers koos voor de ruimte en veelzijdigheid van de grote SUV.

Audi en de vijfvoudig winnaar van de Champions League werken al samen sinds 2006.


Gerelateerd nieuws