Moet ik mijn Audi zelf kopen of leasen?

Als één van de meest geliefde automerken behoort Audi tot een veel gekozen merk voor zowel particulieren als ondernemers. Een Audi kan goed dienen als een gezinswagen, maar ook als een zakelijke auto. Wanneer je van plan bent om een Audi aan te schaffen heb je de keuze: koop ik mijn Audi zelf of ga ik mijn Audi leasen?

Zelf een Audi aanschaffen

Een Audi kopen kan als een nieuwe auto, maar ook als occasion. Ook heb je een keuze uit veel verschillende types en prijsklassen. Er zit dus altijd wel een Audi bij die aan je wensen voldoet. Een nadeel van zelf een Audi aanschaffen, kan de aanschafprijs zijn. Audi staat niet bekend om het meest goedkope automerk, dus vooral als je een nieuwe auto wilt aanschaffen dan loopt dit in de papieren. Een occasion is daarentegen vaak een stuk betaalbaarder. Bij eventuele reparaties, dan moet je een garage bezoeken, wat ook prijzig kan zijn. Het scheelt als je handig bent en zelf reparaties kunt uitvoeren. Audi onderdelen zijn gemakkelijk aan te komen, vooral op internet is het tegenwoordig heel gemakkelijk om online Audi onderdelen aan te schaffen.
Een Audi leasen

Een Audi leasen is ook een optie. Zo kun je bij MSFinanciallease een Audi leasen en het proces vindt volledig online plaatst. Het grote voordeel van een Audi leasen is dat je geen investering hoeft te doen. Wanneer je voor de financial lease optie kiest, dan wordt je economisch eigenaar van de auto. Na afloop van het laatste leasetermijn wordt je ook de juridische eigenaar van de auto. Een ander voordeel is dat je exact weet wat je maandelijks betaald, omdat je een vast bedrag aan aflossing en rente betaald. Toch houdt je alle vrijheid want je kiest je eigen verzekeringsmaatschappij en ook de garage voor onderhoud en reparatie. Wanneer je de Audi als ondernemer leaset dan mag je de auto op je balans zetten en heb je recht op investeringsaftrek. Als je kiest voor operational lease dan huur je in feite een auto, want de Audi blijft na het laatste leasetermijn eigendom van de leasemaatschappij. Je kunt dan ook kiezen om het leasecontract met opties uit te breiden, zoals autoverzekering en reparatie en onderhoud.

Gerelateerde artikelen