AudiBlog.nl

Een nieuwe Audi gezien? Kopen, lenen of leasen, wat zijn de mogelijkheden?

Heb je voldoende gespaard of moet je bij de aanschaf van een nieuwe of 2e hands Audi een beroep doen op een financier? Er zijn tegenwoordig mogelijkheden te over om dit te regelen. En een combinatie van eigen geld en een stuk(je) financieren kan natuurlijk ook. Veel hangt af van de persoonlijke wensen en mogelijkheden. In dit artikel vertellen we daar graag meer over.

Een nieuwe Audi deels betalen met eigen geld en deels financieren

Een veel voorkomende vorm in Nederland is waarbij de auto vanuit een stuk eigen spaargeld, aangevuld met een lening, wordt gekocht. De lening die zich hier het beste voor leent is een persoonlijke lening. Waarom? De persoonlijke lening kent een vaste looptijd, vaste rente en vaste maandtermijn. Dit heeft twee grote voordelen;

1) je weet van tevoren waar je aan toe bent, je betaalt een X-bedrag voor een X-termijn en dan is de lening afgelost.

2) Je kunt de looptijd van de lening volledig afstemmen op de duur van het gebruik van de auto. Dit is ook sterk aan te raden omdat niemand nog wil betalen aan een lening terwijl je niet meer in je Audi rijdt. Toch?

Een nieuwe Audi leasen?

Als je zakelijk geen Audi kan leasen dan is de enige mogelijkheid om dit gewoon als particulier te doen. De meest voorkomende vorm van leasing is dat private lease. Maar wat houdt dit in?

  • Je kiest een nieuwe Audi en betaalt hier vervolgens een vast bedrag per maand voor
  • De Audi blijft eigendom van de leasemaatschappij, jij huurt de auto voor een periode van minimaal 12 en maximaal 60 maanden.
  • Iedere maand betaal je een termijn. In deze termijn zitten kosten voor verzekering, motorrijtuigbelasting, reparatie, afschrijving en onderhoud waaronder banden.
  • Jij betaalt zelf de brandstof
  • Na de leaseperiode lever je de auto weer in.

Een persoonlijke lening afsluiten

Naast de mogelijkheden voor lease, kun je ook een persoonlijke lening afsluiten voor aanschaf van een nieuwe Audi. Grote verschil ten opzichte van lease is dat jij dan de eigenaar wordt van de auto. Bijkomende kosten voor onderhoud en belastingen komen dan natuurlijk voor eigen rekening.

Bij de afweging voor de juiste financieringsvorm is het belangrijk dat je nagaat wat de totale kosten voor de auto zijn. Want ook als je de Audi koopt met eigen geld, dan nóg kost deze natuurlijk meer dan alleen de aanschafkosten. Vaak helpt het om de verschillende mogelijkheden op papier te zetten en met elkaar te vergelijken. Helemaal 1 op 1 zal dat niet gaan maar de ervaring leert dat als je het opschrijft, je een beter beeld krijgt van wat het financieel voor je betekent. Dit helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Ben je eruit en wil je een deel van de nieuwe auto financieren dan kan Frisia Financieringen je wellicht van dienst zijn. Zo kun je altijd even bij ons op de website kijken voor meer uitleg over de mogelijkheden, leenvormen en wat de kosten van een lening zijn. Mocht je het exact willen weten dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen voor een vraag of een vrijblijvende offerte. Wij zijn je graag van dienst!


Gerelateerd nieuws