Nieuwe Audi kopen? 5 tips

Sta je op het punt om een nieuwe Audi te kopen en kun je niet wachten totdat de nieuwste Audi dit voorjaar in de showroom staat te blinken? Dan is de kans groot dat je druk aan het overwegen bent welke Audi nu het beste bij je past. Het is natuurlijk belangrijk om nu, maar ook in de toekomst een auto te rijden die bij je rijstijl en woon-werkvervoer past. Met deze handige tips weet je zeker dat je de juiste Audi kiest.

1. Zet je wensen op een rijtje

Wat verwacht jij allemaal van je auto, en wat is belangrijk voor jou? Heb je bijvoorbeeld een groot gezin en veel zitruimte nodig, of juist een grote kofferbak voor de vijf duitse herders die in je achtertuin rondlopen? Of misschien ben je alleen en wil je graag een sportmodel, maar wel met voldoende ruimte voor de boodschappen. Zodra je je huidige én wellicht toekomstige wensen in kaart brengt, kun je al makkelijker kiezen.

2. Goed verzekeren

Als je toch aan het rondneuzen bent, kijk dan meteen even wat de verzekering van de nieuwe Audi je zal gaan kosten. De kans is groot dat je voor een all-risk verzekering wilt gaan, en dan is even kijken en vergelijken zeker de moeite waard. Kijk bijvoorbeeld eens naar de autoverzekering van Diks; ideaal om die nieuwe Audi meteen goed te verzekeren.

3. Neem de tijd om te vergelijken

Het kopen van een nieuwe Audi betekent natuurlijk niet dat je zomaar de eerste beste dealer binnen stapt. Neem de tijd om alle dealers en aanbiedingen te vergelijken, zodra je een weloverwogen keuze kunt maken. Het zou wel erg vervelend zijn als je jouw nieuwe Audi een paar dagen later voor honderden euro’s goedkoper tegenkomt.

4. Maak een proefrit

Misschien wel het allerbelangrijkste is het maken van een proefrit. Sla deze mogelijkheid nooit over, en neem gerust je tijd om de auto te ontdekken. Alleen op die manier kom je erachter of je jezelf helemaal lekker voelt in de nieuwe Audi. Zo niet, dan probeer je gewoon een proefrit met nummer twee.

5. Leveringstermijn en garantie

Ook zeker niet onbelangrijk is het onderzoek naar de leveringstermijn en garantie. Koop bij een erkende dealer met een goede garantie; zo weet je zeker dat je jezelf eventuele toekomstige teleurstelling voorkomt. Doe ook even navraag naar de leveringstermijn en eventuele uitloop hiervan. Dit komt namelijk vaker voor dan je denkt, en je wilt natuurlijk niet al te lang wachten totdat je eindelijk in je nieuwe Audi de weg op kan!

Gerelateerde artikelen