Maak je autorit comfortabeler

Tegenwoordig zijn auto’s al behoorlijk comfortabel in vergelijking met een aantal jaren geleden. Denk aan zaken als airco en cruise control en je ziet hoe auto’s zich ontwikkelen. Maar hoe kun je het comfort van je auto optimaliseren? Daarover geven we je in dit artikel een paar handige tips.

Juiste zithouding

In vrijwel iedere auto kun je de stoel helemaal afstemmen naar je lichaam. Op deze manier creëer je voor jezelf een ideaal zitcomfort. Zo kun je afstand tussen je stoel en het stuur en de pedalen zelf instellen. Zorg ervoor dat je je benen niet te veel moet strekken. Maar ook te dicht op het stuur is niet goed, omdat je dan te weinig ruimte hebt voor je knieën. Zorg er daarnaast voor dat je leuning voldoende ondersteuning aan je rug geeft, maar ook weer niet té recht op zit. Over het algemeen is een hoek van 100 tot 115 graden ideaal, je leunt dan heel iets naar achteren. Een goed ingestelde stoel zorgt ervoor dat je geen zere spieren krijgt tijdens het autorijden, wat niet alleen goed is voor het comfort maar ook voor de veiligheid tijdens de rit.

Automatten

Viezigheid in de auto is natuurlijk erg storend. Vooral de vloer van je auto is hiervoor erg gevoelig. Dit kun je makkelijk oplossen door gebruik te maken van rubberen automatten. Hierdoor kun je je auto veel makkelijker schoon houden, zodat dit geen bron van irritatie vormt. Voor je kofferbak zijn er speciale kofferbakmatten verkrijgbaar, zodat je je kofferbak altijd mooi schoon hebt.

Kinderen

Een autorit is voor kinderen soms een lastige onderneming. De hele tijd stilzitten is nu eenmaal geen favoriete bezigheid voor ze. Zorg er daarom voor dat ze genoeg afleiding hebt. Dit kan natuurlijk makkelijk met een tablet of telefoon, maar het is natuurlijk leuker om een spelletje met ze te doen. Denk bijvoorbeeld aan ik zie, ik zie, wat jij niet ziet… Als ze wat ouder zijn is een puzzelboekje ook een leuke én educatieve oplossing.

Pauzeren

Zeker bij een lange reis is regelmatig pauzeren erg comfortabel. Zo kun je even lekker je benen strekken, je focus op wat anders leggen of er een sanitaire stop van te maken. Vaak is een korte onderbreking van een paar minuten al genoeg. Vooral met (kleine) kinderen op de achterbank is een tussenstop ideaal: ze kunnen even lekker hun energie kwijt, zodat ze voor het vervolg van de reis weer rustig zijn. Ook het pauzeren heeft als voordeel dat het een goede invloed heeft op de veiligheid tijdens de reis.

Gerelateerde artikelen