De autoverzekering voor jouw Audi

Een autoverzekering voor jouw Audi

Begin dit jaar werd bekend dat Audi favoriet is voor autodiefstal in Nederland. Een statistiek waar je als Audi-rijder niet direct blij van wordt. Vooral als je een A1 rijdt is het volgens de cijfers opletten geblazen. Met name de auto’s van maximaal twee jaar oud zijn populair onder de dieven. Niet iedere autoverzekering dekt diefstal, let hier dus goed op als je voor je Audi een autoverzekering afsluit.

Waar moet je op letten?

Hoewel je er uiteraard alles aan doet om je auto diefstalvrij te houden, gebeurt het helaas nog steeds. Beveiligingssystemen worden beter, maar extra zekerheid is altijd fijn. Door bijvoorbeeld een goede autoverzekering af te sluiten waarbij diefstal gedekt is. Bij een standaard WA Autoverzekering is diefstal niet inbegrepen.

Allrisk autoverzekering

Een goede autoverzekering is er één met heldere polisvoorwaarden, betaalbare premie en bereikbare klantenservice. Wil je er zeker van zijn dat je auto verzekerd is voor schade ongeacht de oorzaak en diefstal, kies dan voor een WA Casco Autoverzekering, oftewel een Allrisk Autoverzekering. De meeste mensen met een auto jonger dan vijf jaar kiezen voor Allrisk in verband met de nog hoge (nieuw)waarde van de auto. Zeker bij recent aangekochte Audi’s is de hoge nieuwwaarde een keuze om voor Casco te kiezen.

De voordelen van een Allrisk autoverzekering:

  • Vaak een hoge no-claimkorting als je schadevrij rijdt
  • Je bent verzekerd voor schade aan je Audi, ongeacht de oorzaak
  • De meeste autoverzekeraars bieden uitgebreide hulpverlening en vervangend vervoer
  • Vaak kun je zelf de hoogte van je eigen risico bepalen
  • Er is een occasion- of nieuwwaarderegeling van soms wel 2 jaar

Alleen het beste voor jouw Audi

Kijk bij het afsluiten van een autoverzekering ook naar het wel of niet aanbieden van een tevredenheidsgarantie. Deze garantie is een extra zekerheid voor verzekerden. Mocht je namelijk schade rijden maar niet tevreden zijn over hoe de verzekeraar het heeft afgehandeld? Dan biedt de tevredenheidsgarantie je de mogelijkheid om vier maanden premie terug te krijgen.

Gerelateerde artikelen