Zoek

Donkervoort D8 GTO-JD70 – Het verjaardagscadeau van Donkervoort doorbreekt de 2G barrière


De nieuwste supercar-killing telg uit de legendarische Donkervoort D8 GTO-familie, breekt door de 2G-barrière en levert verbluffende bochtenprestaties die passen bij zijn verpletterende acceleratie.

De D8 GTO-JD70 is ontwikkeld als een eerbetoon voor de 70ste verjaardag van de oprichter van Donkervoort Automobielen, Joop Donkervoort. De auto is in staat om in bochten meer dan 2G aan laterale acceleratie te leveren, zelfs in de standaarduitvoering en op de standaard banden.

De auto accelereert bovendien vanuit stilstand met een piekversnelling van 1,02 G. Dat is nog een beetje meer dan de aantrekkingskracht van de aarde op het menselijk lichaam.

De remprestaties vormen een volgend hoogtepunt: een spectaculaire maximale vertraging van 1,65 G op de standaard, voor de openbare weg toegelaten, semi-slick banden. Op speciale racebanden zijn de remkrachten nog hoger.

“De JD70 overschrijdt de normale meetwaarden voor acceleratie, remmen en bochten. We rekenen daarom voortaan als standaard in G-krachten. De auto is een pure rijdersauto, die zijn gelijke op de markt niet kent”, zegt Denis Donkervoort, managing director van Donkervoort Automobielen.

“De JD70 is de essentie van alles wat we weten en geleerd hebben op de openbare weg en op het circuit, tijdens track days, uit gesprekken met klanten en natuurlijk van Joops eigen ideeën over wat een supercar moet zijn voor zijn rijders.”

Het nieuwste Donkervoort model is vanaf voorjaar 2020 leverbaar. De auto weegt nog geen 700 kg en levert maar liefst 415 pk en is daarmee de krachtigste Donkervoort ooit.

Denis Donkervoort laat weten dat de prijs van de JD70 begint bij € 163.636,36 (exclusief belastingen) en dat het bedrijf al een aanzienlijk aantal bestellingen heeft mogen noteren van Ambassador-klanten, langlopende relaties en vrienden van Joop en uit veroveringen van andere merken supercars. De impact van dit eerbetoon aan de oprichter wordt internationaal al gevoeld, met reserveringen uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Luxemburg en zelfs Libanon.

“Mijn vader heeft Donkervoort vanuit het niets opgebouwd tot wat het nu is en hij verdient dit eerbetoon van ons op zijn verjaardag”, aldus Denis Donkervoort.

“We maken slechts één JD70 voor elk van Joop Donkervoorts verjaardagen (tot nu toe). Het wordt de meest aantrekkelijke sportauto ter wereld als het aankomt om de echte emotie van het autorijden”

Ontdek meer over de JD70

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen