Hoe registreer ik mijn kilometerregistratie?

Houdt u de kilometers bij die u rijdt met de auto van de zaak? Als u de bijtelling wilt voorkomen, dient u op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé met de auto van de zaak te rijden. Dit kan aangetoond worden met een sluitende kilometerregistratie, zodat u zekerheid heeft dat de bijtelling niet van toepassing is.

Automatische kilometerregistratie

Een GPS kilometerregistratiesysteem is een klein kastje van enkele centimeters groot dat in de auto wordt geplaatst. Door middel van GPS (satellieten) en GPRS (GSM-netwerk) worden locaties bepaald en verstuurd. Door middel van een GPS kilometerregistratiesysteem in de auto worden alle ritten en kilometers automatisch geregistreerd.  U heeft een online account en app waarop u de kilometerregistratie bekijkt, beheert, bewerkt en kunt downloaden naar PDF, Excel of ander bestand. Precies zoals de Belastingdienst het wil, bevestigd door het Keurmerk voor RitRegistratieSystemen.

Gegevens per rit registreren

Het bijhouden van de kilometerregistratie dient als bewijs om de bijtelling te voorkomen. In een kilometerregistratie moeten per rit de volgende gegevens worden bijgehouden:

 • Datum
 • Het merk en type van de auto
 • Begin- en eindstand van de kilometerteller
 • Plaats van vertrek
 • Plaats van bestemming
 • Karakter van de rit (zakelijk of privé)
 • De gereden route als van de gebruikelijke wordt afgeweken. Dit kan zich bijvoorbeeld voordoen bij wegafsluitingen, omleidingen, files etc.

Bijtelling bij incorrecte kilometerregistratie

Klopt uw kilometerregistratie niet, of voldoet uw kilometerregistratie niet aan de eisen van de Belastingdienst, dan wordt uw kilometerregistratie niet als bewijsmateriaal gezien. Indien u toch meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt in de auto van de zaak, betaalt u bijtelling. Dit zijn de fiscale kosten voor het privégebruik van de auto van de zaak. De bijtelling wordt berekend op basis van een percentage van de cataloguswaarde van de auto.

Kies Voor TrackJack

De geavanceerde software van TrackJack zet de gegevens uit het kilometerregistratiesysteem om in een sluitende en betrouwbare kilometerregistratie. U logt online in of via de app en bekijkt en beheert uw kilometerregistratie

U kunt van TrackJack verwachten:

 • Dat zij GPS-oplossingen zeer betaalbaar aanbieden, zowel in aanschaf als gebruik.
 • Dat u altijd vooraf weet waar u aan toe bent, geen verborgen kosten of addertjes onder het gras.
 • Dat u nooit vast zit aan langlopende contracten.
 • Dat u contact heeft met het merk zelf: TrackJack is ontwikkelaar van de hard- en software.
 • Dat u gebruik maakt van een gebruiksvriendelijk online account en smartphone app.

Gerelateerde artikelen