Waarom kiezen voor autoruitfolie?

Smaken verschillen maar geblindeerde autoruiten geven een bepaalde stijl aan je auto: cool en stoer. Maar er zijn meer redenen om te kiezen voor het gebruik van dit materiaal, het zorgt voor privacy, veiligheid en heeft praktische voordelen. Er zijn ook voorwaarden verbonden aan het gebruik. In het verleden werd er ook autoruitfolie gebruikt dat 35% lichtdoorlatend was. Dat is niet meer toegestaan. Het minimale percentage is 55%, maar meest gebruikelijk is 70-75%. Overigens gelden andere normen voor de achteruit en de twee achterste ramen. De voordelen van raamfolie voor auto’s staan hieronder op een rijtje.

De voordelen van autoruitfolie

1. Verbeterde privacy

Uiteraard wil jij een zo goed mogelijk zicht in verband met veiligheid en voor je passagiers is dat ideaal als je door een mooie omgeving rijdt. Maar vind jij het prettig als iedereen ook zonder enige belemmering in jouw auto kan kijken. Het is met name bij een duurder model auto voor een crimineel interessant als hij met een blik kan zien wat er mogelijk te halen valt in de auto. Met autoruitfolie beperk je die mogelijkheid.

2. Bescherming tegen de zon

Om de auto te beschermen tegen de felle zomerzon kan je gebruikmaken van hulpmiddelen zoals karton of een plaid. Maar dat kost vaak veel tijd en het wordt vaak vergeten. Met autoruitfolie is de temperatuur in de auto na een paar uur in de zon al gauw 10° C minder hoog dan zonder bescherming. Daarbij beschermt raamfolie voor auto’s ook nog eens extra je interieur voor uv-straling.

3. Veiligheid bij nacht

Waarschijnlijk heb jij er ook zo’n hekel aan om plotseling verblind te worden door het grote licht van een tegenligger. Het kost daarna altijd tijd voordat je ogen weer gewend zijn aan de nacht en dat zorgt voor extra vermoeidheid. Autoruitfolie beperkt dat effect en zorgt ervoor dat jij ook als het donker is meer ontspannen kan rijden.

4. Versteviging van de ruit

Een autoruit is behoorlijk sterk maar niet bestand tegen een rover die uit is op jouw waardevolle spullen en gadgets. Maar behalve het feit dat minder goed zichtbaar is welke zaken in de auto liggen, is er nog een reden voor een ervaren dief om een auto over te slaan die is voorzien van autoruitfolie. Dit materiaal zorgt er ook voor dat het glas extra stevigheid krijgt en minder eenvoudig te verwijderen valt. Extra moeite en tijd is een goede reden om een andere auto te kiezen als je vak het leeghalen van personenauto’s is.

5. Minder risico’s bij ruitschade

Een ongeluk is niet altijd te vermijden en ruiten zijn daarbij vaak ook niet bestand tegen de krachten die hierbij optreden. Raamfolie zorgt voor minder risico’s bij ruitschade. Ook het glas van een autoruit kan splinters opleveren die gevaarlijk kunnen worden. Bij gebruik van autoruitfolie zijn deze splinters in het algemeen minder groot en blijven ze vaak aan het materiaal hechten. Dat is een veilig idee.

Raamfolie voor auto’s kan je ook zelf aanbrengen, maar dat is een klusje voor een handige doe-het-zelver. Specialisten hebben de ervaring en de kennis en leveren vakwerk.

Gerelateerde artikelen