Zoek

Klaar voor de eindsprint: Porsche Carrera Cup Benelux op TT-Circuit Assen

Dit weekeinde (17-19 september) komt de Porsche Carrera Cup Benelux in actie op het TT-Circuit Assen, opnieuw in het voorprogramma van de DTM. Het optreden in de ‘Cathedral of speed’ is het vijfde evenement en daarmee alweer het voorlaatste raceweekeinde van het seizoen in de snelste merkencup van de Benelux. De coureurs maken zich op voor een spannende eindsprint, want in de diverse klassementen wordt er fel gestreden om de ereplaatsen.

Zo staat de top drie in het algemeen klassement op slechts vijf punten van elkaar. Huub van Eijndhoven (#TeamPGZ by JW Raceservice), die vorige maand op het circuit van Zolder in België zijn eerste overwinning behaalde, komt als leider in de tussenstand naar Assen. Achter de coureur uit het Brabantse Oosterhout volgen met Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Glenn van Parijs (NGT Racing) twee Belgische rijders.

Steven van Rhee, vierde in tussenstand, maakt goede ontwikkeling door

Een van de rijders die zich dit seizoen zeer goed ontwikkelt, is de 20-jarige Steven van Rhee. De coureur uit Valkenswaard, uitkomend voor team GP Elite, maakte voor dit jaar de overstap vanuit de Porsche Sprint Trophy Benelux, waarin hij uitkwam met een Cayman GT4, naar de Porsche Carrera Cup Benelux, waar ook hij met de 510 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup rijdt. “De overstap was voor mij vrij gemakkelijk: ik heb in de Cup-auto nog meer plezier en kan ook sneller stappen maken dan in de GT4”, zegt hij.

Van Rhee, die actief is in de vastgoedbranche en een consultancybedrijf heeft, kwam eigenlijk door toeval in de autosport terecht. Hij vertelt: “Ik had mijn rijbewijs gehaald, maar wilde een rijvaardigheidscursus doen om meer te leren. Die cursus deed ik bij GP Elite en vervolgens wilde ik ook mijn racelicentie halen om af en toe eens mee te kunnen doen aan ‘track days’. Toen kwam GP Elite met de vraag of ik belangstelling had in een programma om coureur te worden, want ze zagen wel wat in me. Daar moest ik eerst eens over nadenken, maar ik heb toegestemd. Zo reed ik vorig jaar Sprint Trophy en nu dus in de Carrera Cup!”

Van Rhee is vierde in de tussenstand, met nog twee weekeinden te gaan. “Ik ben heel tevreden met het verloop van het seizoen tot nu toe. Vooral de tweede race op de Red Bull Ring en de tweede race op Zolder. Daar kon ik mooi constant rijden. Ik kan het tempo in de top vijf van het veld goed bijhouden, dat is ook in Assen weer het doel. Dat circuit ligt me wel, ik rijd daar graag.” Van Rhee roemt de ondersteuning van Wouter Boerekamps, die zelf als coureur veel ervaring opdeed en hem als coach terzijde staat. Voor de toekomst ziet Van Rhee perspectief in de Porsche Mobil 1 Supercup: “Dat lijkt me wel heel mooi, om daarin mee te rijden.”

Slechts vier punten verschil aan kop Pro-Am-klasse

In de Pro-Am-klasse van de Porsche Carrera Cup Benelux staat met Nicolas Saelens (Belgium Racing) een Belgische coureur aan de leiding, maar ook hier is de strijd spannend, want zijn voorsprong op de Nederlander Floris Dullaart (Team GP Elite) bedraagt slechts vier punten. Ook bij Ziad Geris (Team GP Elite) zit de opgaande lijn er duidelijk in, hij behaalde vorige maand in Zolder zijn eerste klassezege van het seizoen. In de Am-klasse daarentegen is de titel al zo goed als binnen voor de Belgische rijder Jan Lauryssen (Q1 Trackracing by EMG), die in zeven van de acht tot nu toe verreden races de maximale score in zijn klasse behaalde. Op ruime afstand volgen Jeroen Kreeft (Parker Revs Motorsport) en Ad Geerts en Luc Vanderfeesten (beide #TeamPGZ by RedAnt Racing), die afwisselend met één auto in actie komen, waarbij het dit weekeinde weer Vanderfeesten is die rijdt.

Het programma van de Porsche Carrera Cup Benelux op het TT-Circuit Assen begint op vrijdag 17 september met twee vrije trainingen, van 10.55 tot 11.35 uur en van 16.10 tot 16.50 uur. Op zaterdag 18 september is er van 8.40 tot 9.15 uur de kwalificatie, gevolgd door de eerste race van 16.10 tot 16.40 uur. De tweede wedstrijd wordt verreden op zondag 19 september van 16.10 tot 16.40 uur. De races zijn live te volgen via het Youtube-kanaal en de Facebook-pagina van de Porsche Carrera Cup Benelux.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen