Overstappen van autoverzekering? Zo doe je dat gemakkelijk online

De meeste mensen sluiten vrijwel direct na aankoop van een nieuwe auto een autoverzekering af. Logisch, want in dat geval mag je er meteen de openbare weg mee op. Als je al behoorlijk lang in dezelfde auto rijdt, loopt jouw autoverzekering mogelijk ook al die tijd bij dezelfde verzekeraar. De meeste mensen vinden het namelijk te veel moeite om over te stappen. Dit komt vooral doordat zij niet weten hoe zo’n overstap in zijn werk gaat. Hierdoor denken zij al snel dat dit te moeilijk is. Toch is dit niet het geval, want overstappen kan makkelijk en snel online. In deze tekst vertellen wij jou precies hoe dit in zijn werk gaat.

Redenen om over te stappen
Niet iedereen ziet het nut van overstappen van autoverzekering in. Toch zijn er verschillenden redenen op te voeren om wel van verzekeraar te wisselen. Voornaamste reden is de prijs van een autoverzekering. Doordat verzekeraars verschillende premies hanteren, betaal je mogelijk onnodig veel bij jouw huidige verzekeraar.

Benieuwd of dit het geval is? Vergelijk autoverzekeringen dan eens met elkaar. Je ziet dan in een oogopslag of je kunt besparen op jouw verzekering. Daarnaast zijn er veel mensen die de overstap maken vanwege de voorwaarden en/of de dekking. Dit kan bij een andere verzekeraar namelijk beter zijn. Ga je verzekeraars vergelijken? Let hier dan ook goed op en staar je niet blind op de prijs.

Zeg jouw huidige autoverzekering op
Sommige mensen denken dat hun huidige autoverzekering vanzelf stopt zodra zij elders een verzekering afsluiten, maar dat is niet het geval. Je moet jouw autoverzekering namelijk zelf opzeggen als je overstapt naar een andere verzekeraar. Doe je dit niet? Dan wordt er nog steeds premie afgeschreven van jouw bankrekening. Wanneer je de nieuwe autoverzekering al afgesloten hebt, betaal je dus twee keer premie. Zonde, want je bent dubbel verzekerd en dat is niet nodig.

Om te voorkomen dat je onnodige kosten maakt en dubbel verzekerd bent, zeg je eerst jouw huidige autoverzekering op. Hiervoor richt jij je tot de verzekeraar waarbij je de verzekering destijds hebt afgesloten. Verwacht niet dat je jouw huidige autoverzekering van de ene op de andere dag stop kunt zetten. Nee, want de meeste verzekeraars werken namelijk met een opzegtermijn. Krijg je hier inderdaad mee te maken? Zorg er dan voor dat jouw nieuwe autoverzekering pas ingaat op het moment dat de oude verlopen is. In dat geval maak je geen onnodige kosten en is jouw auto niet dubbel verzekerd.

Regel jouw overstap makkelijk en snel online
Vaak wordt gedacht dat overstappen van autoverzekering behoorlijk wat voeten in de aarde heeft. Vandaar dat veel mensen ervoor kiezen om bij hun huidige verzekeraar te blijven. Je hoeft dan immers niets te regelen en je weet zeker dat jouw auto goed verzekerd is. Toch is het niet altijd verstandig om bij dezelfde verzekeraar te blijven. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je onnodig veel premie betaalt. Daarbij komt dat de dekking bij een andere partij mogelijk uitgebreider is. In dat geval kan overstappen van autoverzekering interessant zijn.

Wie denkt dat overstappen behoorlijk wat voeten in de aarde heeft, heeft het mis. Tegenwoordig regel je een overstrap namelijk makkelijk en snel online. Vaak kun je via de website of app van jouw huidige verzekeraar een autoverzekering opzeggen. Via de site van de nieuwe verzekeraar sluit je vervolgens een nieuwe autoverzekering af. Doordat veel verzekeraars met een overstapservice werken, kost overstappen je nauwelijks tijd. Zij regelen het opzeggen voor jou en zorgen ervoor dat er een nieuwe autoverzekering wordt afgesloten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen