Elegant en exclusief: de Porsche Panamera Platinum Edition

Met de Platinum Edition introduceert Porsche een bijzonder elegante en luxueuze variant van de Panamera. Deze exclusieve uitvoering van de Panamera 4 en Panamera 4 E-Hybrid en de overeenkomstige Sport Turismo-modellen onderscheidt zich door subtiele designkenmerken in platina zijdeglans en een uitgebreide standaarduitrusting.

Veelgevraagde opties behoren bij de Panamera Platinum Editions tot de standaard uitrusting. De modellen zijn onder meer voorzien van adaptieve luchtvering inclusief Porsche Active Suspension Management (PASM), automatisch dimmende buitenspiegels, led-matrixkoplampen inclusief Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus), een panoramadak en Parkeerassistent met achteruitrijcamera. Bij de hybridemodellen is een ingebouwde AC-lader met 7,2 kW laadvermogen standaard. De in platina zijdeglans afgewerkte 21 inch Exclusive Design Sport-velgen, zwarte sporteindpijpen, privacy glas, raamlijsten in hoogglans zwart en Exclusive Design achterlichten onderstrepen de sportieve elegantie van de Panamera Platinum Edition.

Het bijzondere karakter van de Porsche Panamera Platinum Edition wordt verder aangezet door diverse exterieurdetails in platina zijdeglans. De afdekkingen van de luchtuitlaten achter de voorwielen, het Porsche-logo, de typeaanduiding op de achterzijde en – op de hybridemodellen – het ‘e-hybrid’-logo op de zijkant zijn in die kleur uitgevoerd. Daarnaast zijn 20 inch Panamera Style-velgen in Platinum tegen meerprijs verkrijgbaar.

Analoge klok

Binnenin gaat de verfijnde luxe verder. Tot de standaarduitrusting behoren bijvoorbeeld het GT-sportstuur en Stuurbekrachtiging Plus, de rijstrookwisselassistent, softclose portieren met comforttoegang, 14-voudig verstelbare comfortstoelen vóór met geheugenpakket, stoelverwarming voor de achterpassagiers, een BOSE® Surround Sound System, het interieurpakket met zwart geborsteld aluminium en het Porsche-logo op de hoofdsteunen. Exclusief voorbehouden aan de Platinum Editions zijn de dorpellijsten van zwart geborsteld aluminium die voorin het opschrift ‘Platinum Edition’ dragen. Daarnaast worden alle modellen van de Platinum Edition standaard geleverd met een analoge klok in het bedieningspaneel.

Wereldpremière in Los Angeles

De Platinum Edition-modellen beleven op 17 november hun wereldpremière op de Los Angeles Auto Show. Ze zijn per direct te bestellen en staan vanaf januari 2022 bij de Nederlandse Porsche Centra. De consumentenadviesprijzen zijn als volgt:

Panamera 4 Platinum Edition € 157.500* 

Panamera 4 Sport Turismo Platinum Edition € 163.000* 

Panamera 4 E-Hybrid Platinum Edition € 130.800* 

Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo Platinum Edition € 134.400* 

Gerelateerde artikelen