Geld lenen voor een Audi

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat mensen liever reizen met de auto dan het openbaar vervoer. Zeker sinds het advies zoveel mogelijk thuis te werken is komen te vervallen, is er daarom een forse toename in de vraag naar auto’s. En he, als je dan wil rijden dan natuurlijk wel in een Audi. Helaas is alleen niet iedereen zijn spaarrekening voldoende gevuld hiervoor. Mocht je toch graag je droomauto willen kopen, dan kun je hiervoor ook een lening afsluiten. Hieronder lees je er alles over.

Geld lenen voor een Audi

Hoeveel moet je lenen

Voor een Audi moet je over het algemeen flink in de buidel tasten (maar dan krijg je ook wel wat). Hoewel tijdens de coronacrisis het totale gespaarde geld in ons land behoorlijk is toegenomen, zal zeker niet iedereen zomaar genoeg hebben voor een Audi. Voor een nieuwe auto ben je minimaal 25.000 euro kwijt (voor het goedkoopste model, de A1). Tweedehands modellen zijn echter ook niet goedkoop. Zeker omdat de vraag hiernaar nog eens extra gestegen is door het chiptekort waardoor minder nieuwe auto’s geproduceerd worden. Tweedehands Audi’s van maximaal vijf jaar oud zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 12.500 euro.

Hoeveel kun je lenen

Als je je droomauto hebt gevonden, wil je natuurlijk weten of je die ook kunt betalen. Online kun je gemakkelijk de maximale lening berekenen en afsluiten. Zaken die van belang zijn voor de hoogte van de maximale lening zijn onder andere je gezinssituatie, je inkomen en je woonlasten. Geldverstrekkers willen deze zaken weten om een goede inschatting te kunnen maken van je leencapaciteit. Geld lenen voor een grote aankoop als een auto is immers niet perse slecht, maar de lening moet wel verantwoord zijn en zonder problemen terugbetaald kunnen worden.

Meest gekozen autofinanciering: persoonlijke lening

Meestal kiezen mensen ervoor een auto gedeeltelijk met spaargeld te betalen en deels te financieren met een lening. Wil je de aankoop (gedeeltelijk) financieren door middel van een lening, dan is een persoonlijke lening hiervoor het meest geschikt. Hierbij heb je maximale zekerheid. Je weet precies waar je financieel aan toe bent, zowel als het gaat om de looptijd, de rente als het maandbedrag.

Kies een looptijd korter dan de levensduur van je auto

Gemiddeld lenen mensen 20.000 euro, en kiezen ze voor een looptijd van tien jaar. Voor een auto is het echter aan te raden een kortere looptijd te kiezen. Ten eerste natuurlijk, omdat een kortere looptijd betekent dat je in totaal minder rente betaalt. Daarnaast moet de looptijd van de lening ook niet langer zijn dan je zelf verwacht met de auto te gaan rijden. Het zou immers erg vervelend zijn om nog steeds een lening af te moeten betalen voor iets dat je al niet meer in bezit hebt. Verkoop je de auto onverhoopt toch al eerder dan verwacht? Gebruik dan het geld dat je ervoor ontvangen hebt om de lening af te lossen. Meestal kan dat zonder dat je er een boete voor hoeft te betalen.

Gerelateerde artikelen