Audi Sport klaar voor de duinen: de Dakar Rally van dag tot dag

  • Alle ‘special stages’ van de zwaarste rally ter wereld in beeld
  • In ruim 8.000 kilometer van Djedda naar Djedda, Saoedi-Arabië
  • Volg de prestaties van Audi Sport op de voet via alle online kanalen

Over enkele dagen debuteert Audi Sport met de Audi RS Q e-tron in de Dakar Rally 2022. Op Nieuwjaarsdag gaat deze zwaarste rally ter wereld van start, die de deelnemers van Djedda (Saoedi-Arabië) over een afstand van 8.099 kilometer – waarvan 4.253 getimede kilometers over twaalf ‘special stages’ – wederom naar Djedda voert. Een videooverzicht van dag tot dag van deze twaalf loodzware offroadproeven.

Voor Audi Sport vormt de Dakar Rally 2022 een spannende mix van onontgonnen terrein en een brok aan ervaring. Het merk neemt voor het eerst deel aan deze loodzware rally-raid-categorie, met een auto – de Audi RS Q e-tron – die bomvol innovatieve technologie zit. Audi gaat namelijk als eerste autofabrikant met een geëlektrificeerde aandrijflijn de strijd aan in de woestijn tegen conventioneel aangedreven concurrenten. Daarvoor vertrouwt Audi op de ervaring van doorgewinterde rallycoureurs: Mattias Ekström en Dakar-helden Stéphane Peterhansel en Carlos Sainz.

Ultieme beproeving voor mens en machine

Op het programma van de Dakar Rally 2022 staan twaalf etappes (special stages), met dagafstanden van soms meer dan 800 kilometer. In totaal beslaat de rally 8.099 kilometer, waarvan 4.252 getimede offroadkilometers. De rally start op Nieuwjaarsdag in Djedda en finisht daar op 14 januari. Op 8 januari staat een rustdag op het programma in Riyad. Een overzicht van dag tot dag:

Special StageDatumStart / FinishAfstand totaal | special stage
1AZaterdag 1 januariDjedda > Ha’il834 km | 19 km
1BZondag 2 januariHa’il > Ha’il546 km | 334 km
2Maandag 3 januariHa’il > Al Artawiyah585 km | 339 km
3Dinsdag 4 januariAl Artawiyah > Al Qaysumah554 km | 368 km
4Woensdag 5 januariAl Qaisumah > Riyad707 km | 465 km
5Donderdag 6 januariRiyad > Riyad563 km | 348 km
6Vrijdag 7 januariRiyad > Riyad635 km | 421 km
Zaterdag 8 januariRiyad
7Zondag 9 januariRiyad > Al Dawadimi700 km | 401 km
8Maandag 10 januariAl Dawadimi > Wadi Ad Dawasir828 km | 394 km
9Dinsdag 11 januariWadi Ad Dawasir > Wadi Ad Dawasir490 km | 287 km
10Woensdag 12 januariWadi Ad Dawasir > Bisha757 km | 374 km
11Donderdag 13 januariBisha > Bisha500 km | 345 km
12Vrijdag 14 januariBisha > Djedda676 km | 163 km

Bekijk SS 1ASS 1A Bekijk Special Stage 1BSpecial Stage 1B Bekijk Special Stage 2Special Stage 2Bekijk Special Stage 3Special Stage 3 Bekijk Special Stage 5Special Stage 5 Bekijk Special Stage 6Special Stage 6Bekijk Special Stage 7Special Stage 7 Bekijk Special Stage 8Special Stage 8 Bekijk Special Stage 9Special Stage 9Bekijk Special Stage 10Special Stage 10 Bekijk Special Stage 11Special Stage 11 Bekijk Special Stage 12Special Stage 12

Volg Audi Sport op de voet

Vanzelfsprekend zijn de prestaties van Audi Sport in de Dakar Rally voor de liefhebbers online tot op de minuut te volgen via vele kanalen.Naast de berichtgeving op zijn social-mediakanalen (FacebookTwitter en Instagram) verslaat Audi de etappes via een dagelijks videoformat op Facebook. Route-informatie, wiki-afleveringen met interessante details, ‘behind-the-scenes’ inkijkjes en interviews met de coureurs, navigatoren en het team geven een uitgebreid beeld van de uitdagende dagetappes. In het Audi MediaCenter biedt Audi bovendien beeldmateriaal in hoge resolutie, videobeelden, algemene informatie, infographics, tussenstanden en uitslagen van de Dakar Rally 2022.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Gerelateerde artikelen