Zoek

Is financial lease interessant voor een zzp’er?

Wanneer je een eigen onderneming start zijn er verschillende zaken om vooraf rekening mee te houden. Welke rechtsvorm kies je? Wat heb je nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met het aanbieden van diensten of producten? Is het verstandig om te investeren in een zakelijke auto? In dit artikel zoomen we in op dat laatste vraagstuk. Online de kosten van financial lease berekenen geeft je een goed beeld van de maandlasten, die dit met zich meebrengt. Steeds vaker kiezen zowel particulieren, als zakelijke partijen voor financial lease. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van het klassieke operational lease.

Is financial lease interessant voor een zzp’er?

Geen grote investering vooraf benodigd

Een van de voornaamste voordelen van financial lease zit in het feit, dat je vooraf geen grote investering hoeft te doen bij de aankoop van een zakelijke auto. Als ondernemer zoek je naar een auto die past bij het imago van de zaak. Kies bijvoorbeeld voor een Audi of een Mercedes. Het nadeel van dergelijke merken zit in het feit, dat een nieuwe auto al snel dertig duizend euro of meer kost. Met financial lease voor ondernemers betaal je de auto maandelijks voor een deel af. Het vermogen wat je bij de start in de onderneming stopt, kun je op deze manier gebruiken voor de investering in bijvoorbeeld productiemiddelen.

Fiscale voordelen van financial lease

Niet alleen het feit dat er vooraf geen groot bedrag geïnvesteerd hoeft te worden in een nieuwe auto, is een voordeel van financial lease voor ondernemers. Denk ook aan de fiscale voordelen van financial lease. Na het sluiten van het contract voor je nieuwe Audi of bijvoorbeeld Mercedes, ben je hier bij financial lease direct eigenaar van. Dit betekent dat de auto op de balans komt te staan en deze aftrekbaar is. Jaarlijks kun je op de auto afschrijven. Daarbij profiteer je mogelijk van een investerings- en renteaftrek.

Flexibiliteit in het contract wat je afsluit

Een derde reden om financial lease te overwegen als zzp’er, zit in de flexibiliteit die geboden wordt bij het afsluiten van een contract. Kies je voor een aanbetaling, of financier je de auto voor een groot deel op basis van een lening die maandelijks wordt afgelost? Wat is de looptijd van het contract en voor welke slottermijn kies je? Je kunt het contract aan laten sluiten op de financiële situatie van jouw onderneming. Ook handig om te weten: er zit geen maximum aan het aantal kilometers wat je met de auto rijdt. Bij operational lease lopen de kosten snel op bij een groot aantal kilometers. 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen