Zoek

Tips om een goedkope auto te leasen

Wil je over een eigen auto beschikken? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een auto te kopen, nieuw of tweedehands. Wel kan dit een flinke investering zijn, wat niet fijn is als je hier het budget niet voor hebt. Als je toch graag auto wilt rijden en een auto wilt hebben, kan het ook een idee zijn om na te denken over het leasen van een auto. Hierbij betaal je een vast bedrag per maand en hoef je niet in één keer een grote uitgave te doen. Er zijn een aantal dingen die jou erbij kunnen helpen om een goedkope auto te leasen. Wij geven wat tips!

Kies een kleine auto

Hoe kleiner de auto, hoe minder geld je vaak betaalt. Dit geldt niet alleen bij de aanschaf van een auto, maar dus ook als je kiest voor een private of zakelijke lease. Kies een klein formaat auto, zeker als je van plan bent om er vaak alleen in te rijden. Die extra ruimte is dan onnodig, want hier betaal je alleen maar extra geld voor. Wanneer je kiest voor een kleine auto, heb je tevens ook als voordeel dat je hiermee minder brandstof kwijt bent.

Check op het Keurmerk Private Lease

Als je een goedkope auto wilt leasen, is het belangrijk dat je in zee gaat met een betrouwbare leasemaatschappij. Dit kun je beoordelen door te kijken naar of deze maatschappij beschikt over het Keurmerk Private Lease. Als een bedrijf hierover beschikt, dan ben je verzekerd van eerlijke voorwaarden. Als je meer over een bepaalde leasemaatschappij te weten wilt komen, is het ook handig om research op het internet te doen. Kijk ook eens naar een bedrijvengids als Luminablog om meer over bepaalde organisaties te weten te komen. Ook het lezen van reviews van andere klanten kan jou erbij helpen om makkelijker te kiezen.

Zoek naar aanbiedingen en lease-acties

Grote leasemaatschappijen hebben soms leuke aanbiedingen of andere lease-acties waar je van kunt profiteren. Dit is handig om in de gaten te houden, omdat dit je best wat geld kan schelen. En dit is natuurlijk fijn. Want hoe goedkoper jij een auto kunt leasen, hoe beter. Wie weet scoor jij wel een mooie deal waarbij je voor een goedkope prijs een toffe auto kunt leasen. Lees wel altijd voor de zekerheid de kleine lettertjes van zulke aanbiedingen of acties, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Of je nu voor een private lease gaat of ondernemer bent en graag zakelijk een auto wilt leasen: deze tips kunnen je erbij helpen om dit op een goedkope manier te doen. Zakelijk een auto leasen? Check Athlon zakelijke lease voor goede mogelijkheden.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen