Tips voor het leasen van je nieuwe Audi

Wil jij in de nieuwste Audi kunnen rijden, maar heb je niet de financiële middelen om er eentje aan te schaffen? Dan is leasen natuurlijk een goed alternatief. Omdat er natuurlijk ontzettend veel keuze is, hebben we een aantal praktische tips voor je, die je kunnen helpen bij het uitzoeken van een goede auto. Leasen is namelijk iets wat je voor een langere periode doet, dan wil je natuurlijk ook beschikken over een goede degelijke auto. 

Nieuwe Audi leasen

Het budget

Uiteraard is het eerste waar je rekening mee moet houden het budget. Je kunt namelijk wel willen kiezen voor een nieuwe Audi met allerlei opties, maar wanneer je dan maandelijks meer dan 1000 euro betaald aan lease, is dit misschien net iets teveel van het goede. Bepaald daarom dus ook vooraf wat je maandelijks zou willen betalen, zodat je op basis hiervan op zoek kunt gaan naar een geschikt model. 

Extra opties

Wil jij een auto voorzien van allerlei verschillende opties? Dan is de kans vrij groot dat je redelijk snel aan je maximale budget zit. Niets mis mee, maar wel goed om rekening mee te houden. Het is natuurlijk allemaal ontzettend gaat dat je auto bepaalde opties heeft, maar vraag jezelf wel af in hoeverre of je deze ook daadwerkelijk nodig hebt. Je hebt er niets aan dat je alleen tientallen euro’s meer betaald per maand, omdat je dan bijvoorbeeld stoelverwarming hebt. 

Verzekering

Afhankelijk van het type lease kan het zijn dat je zelf verantwoordelijk bent voor het verzekeren van je auto. Kies je voor een private lease, dan dien je zelf zorg te dragen voor de verzekering van je auto. Kies je voor operational lease, dan is dit niet het geval. Gelukkig kun je tegenwoordig online een autoverzekering afsluiten, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je bij schade voor flinke kosten komt te staan. Wil je zeker weten dat je niet teveel betaald? Dan is het raadzaam om een goedkope autoverzekering online te vergelijken met verschillende andere verzekeraars. De maandelijkse premie kan namelijk wel lager zijn, maar houd er ook rekening mee dat dit ook kan betekenen dat het eigen risico hoger ligt.

Occasion lease

Wil jij nu voordelig kunnen leasen, dan is het raadzaam om in plaats van een nieuwe auto, eens te kijken naar een occasion lease. Dit zijn vaak auto’s die eerder dan de volledige lease periode terugkomen, doordat een medewerker besluit een andere baan te zoeken. Het voordeel hieraan is, is dat deze auto’s vaak een stuk voordeliger zijn, dan wanneer je ze nieuw least. Dit biedt je dus ook de mogelijkheid om binnen je budget een grotere auto met meer opties te kunnen kiezen. Het is dus zeker de moeite waard om je hier eens in te verdiepen. Want met een auto van 2 of 3 jaar oud is natuurlijk niets mis mee. Zo kun je toch een relatief nieuwe Audi rijden en betaal je maandelijks een veel lager bedrag, dan wanneer je een nieuwe auto least.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen