Zoek

Hoe kies je een goed autoleasebedrijf? – 3 Essentiële Tips 

Met de toenemende populariteit van autoleasing zijn er steeds meer bedrijven die leaseauto’s aanbieden. Met meer keuze is het moeilijker geworden om een goede leasemaatschappij te kiezen, vooral als je nieuw bent op de markt. In dit artikel hebben we wat handige informatie verzameld over hoe je de beste autoleasemaatschappij voor jou kunt kiezen, met behulp van enkele tips om de juiste leasingsopties te selecteren. 

leaseaanbiedingen

1. Onderzoek de leasemaatschappij

Voordat je een leasecontract afsluit, is het belangrijk gedegen onderzoek uit te voeren bij het kiezen van een leasemaatschappij. Hierbij is het met name belangrijk wat hun staat van dienst is en wat zijn reputatie is door hun website goed te bekijken. Daarnaast is het slim om hun sociale media en beoordelingssites van derden na te gaan om te zien wat andere klanten over de leasemaatschappij te zeggen hebben. 

2. Kijk naar de leaseaanbiedingen

Als je kiest voor een leaseauto, wil je er natuurlijk voor zorgen dat je een leuke deal weet te scoren! Of je nu een Audi leasen wilt of van plan bent te gaan rijden in een Renault, het is slim om jouw autobehoeften op een rijtje te krijgen zodat je eenvoudig kan nagaan welk leasemaatschappij de beste deal voor jou heeft. 

De meeste leveranciers geven op hun site ook een handig overzicht van hun maandelijkse betalingsplannen, zodat je snel kunt zien wat je maandelijks kwijt bent. Op de website van Carlease Nederland vind je mooie leasingaanbiedingen die je een transparant beeld geven van de kosten en de auto.

3. Neem leaseadvertenties zorgvuldig door 

Als je kiest voor een autolease, Lees de hele advertentie, inclusief de kleine lettertjes, om te zien of het echt een goede deal is. Hier zijn een aantal punten om rekening mee te houden:

  • Maandelijkse betalingen: Houd er rekening mee dat de aanvankelijk aantrekkelijke maandelijkse betalingen soms geen BTW of andere kosten omvatten en voertuigen adverteren met weinig opties.
  • Huurtermijn: Vaak wordt er gezegd dat de beste leaseperiode 36 maanden is, hoewel er meestal wordt geadverteerd met verschillende lengtes. Als je een leasecontract ziet met lage maandelijkse betalingen, kan het zijn dat het gaat om een lang leasecontract, wat het een stuk minder aantrekkelijke deal kan maken. 
  • Wegrijdkosten: Dit is het geld dat je aan het begin van het leasecontract betaalt. Om lagere maandelijkse betalingen te krijgen, zijn er vaak leaseovereenkomsten met hogere voorrijkosten. Zorg er dus voor dat je op de hoogte bent van voorrijkosten. 
  • Kilometerlimiet: Veel leases omvatten een kilometerlimiet. Het kan echter zijn dat een leaseovereenkomst met lage maandelijkse betalingen je onvoldoende kilometers aanbiedt gedurende de contractperiode. Rijd je meer dan de kilometerlimiet, dan zul je een extra vergoeding moeten betalen. Zorg ervoor dat je rekening houdt met het aantal kilometers dat je van plan bent te rijden. 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen