Zoek

Tijd voor een andere auto? Dit zijn de voordelen van een occasion

Heeft je auto het begeven of vind je het tijd voor wat anders? Dan ga je een leuke tijd tegemoet. Het uitkiezen van een nieuwe auto is namelijk een erg leuke klus. Het is ook een uitdagende klus, want er gaat veel op je afkomen. Vooral veel opties, waarbij je voor een aantal vragen komt te staan. Een van de keuzes die je moet maken is of je voor een nieuwe of gebruikte auto gaat. In dit artikel staan de vijf grootste voordelen van het kopen van een occasion.

Steeds meer elektrische occasions

Vroeger was het een zeldzaamheid om een elektrische auto tussen de occasions te zien staan. Tegenwoordig is dat zeker geen uitzondering meer. Er komen steeds meer elektrische modellen op de markt, ook als occasie auto. In de toekomst moet iedereen elektrisch gaan rijden. Zover is het nog niet. Maar als je de kans krijgt om voor een gunstige prijs de stap naar elektrisch te zetten, is het slim om die te zetten.

De lagere prijs

De prijs werd daarnet al even genoemd. Voor verreweg de meeste mensen is de belangrijkste reden om een occasion te kopen de prijs. De waarde van auto’s gaat snel achteruit, zeker in de eerste jaren. Een nieuwe auto is dan ook een heel stuk duurder en ook niet de beste investering. De kwaliteit van voertuigen gaat namelijk veel minder snel achteruit dan de waarde. Voor jou is de gunstige prijs een uitgelezen kans om een luxe model te kopen dat nieuw net boven je budget ligt.

Korte levertijd

Van de levertijd van nieuwe auto’s word je niet vrolijk. Een levertijd van een jaar is geen uitzondering. Daar heb je met een tweedehands auto geen last van. De auto hoeft vaak alleen nog een laatste check te krijgen. Binnen een week kun je het voertuig meenemen. En dat is toch iets anders dan een jaar. Zeker als je door omstandigheden snel over een andere auto moet beschikken, is een occasion een goede keuze.

Garantie

Op nieuwe auto’s zit fabrieksgarantie. Die is op een enkele uitzondering na bij occasions verlopen. Toch kan er nog een garantie op een gebruikt model zitten. Ook als dit maar een half jaar is, is dit mooi meegenomen. Een auto kan er namelijk altijd plotseling mee ophouden. Als dit binnen de garantie valt, wordt de pijn nog een beetje verzacht.

Verzekering is goedkoper

Niet alleen de aanschafprijs ligt lager, ook de verzekeringspremie valt meer dan waarschijnlijk lager uit. Nieuwe auto’s zijn namelijk duurder om te verzekeren. Dit wordt altijd allrisk. Dat moet ook, omdat het zonde is als er een beschadiging aan je nieuwe auto is die je zelf moet vergoeden. Maar allrisk is ook de duurste verzekering. Een occasion die al wat ouder is kan goedkoper worden verzekerd. En het onderhoud kan ook goedkoper worden gehouden, omdat dit niet bij de dealer hoeft te gebeuren.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen