Zoek

Vogelpoep op je lak? Hier wat tips om vogelpoep te verwijderen

Als er vogelpoep op je geparkeerde Audi is terechtgekomen, hoef je je geen zorgen te maken. We hebben een aantal tips verzameld. Hiermee kun je vogelpoep autolak verwijderen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan verder!

Neem snel actie

Als je vogelpoep op je auto ziet, is het belangrijk om snel te handelen. Het wordt als maar moeilijker om het schoon te maken als je langer wacht. Als je een vlek opmerkt, maak hem dan direct schoon voordat je weer gaat rijden. Op deze manier voorkom je extra moeite en eventuele schade aan je auto. Als je geen tijd hebt om onze tips op te volgen, kun je altijd een beetje keukenpapier en water gebruiken om het ergste vuil te verwijderen als de vogelpoep nog vers is.

Was je auto van tevoren

Zorg ervoor dat je auto schoon is voordat je begint Als je hebt gewacht en de vogelpoep opgedroogd is, en je wilt niet naar de autowasstraat gaan, dan is het belangrijk om het op de juiste manier aan te pakken. Begin met het wassen van je hele auto, of in ieder geval het gedeelte waar de vogelpoep zit, met water en autoshampoo. Als je haast hebt, kun je een hogedrukspuit gebruiken. Het belangrijkste is om te voorkomen dat er fijn vuil tussen je doek en de lak van de auto komt, omdat dit krassen kan veroorzaken.

Bescherm zo veel mogelijk je auto

Zorg voor bescherming van je auto Het is moeilijk om je auto helemaal te beschermen tegen poep van vogels (en andere dieren). Als je de mogelijkheid hebt, parkeer je auto dan op een plek waar er weinig tot geen bomen zijn. Een overkapping is natuurlijk ook een optie. Daarnaast is het ook een goed idee om je auto te waxen tijdens het wassen. Dit geeft niet alleen een mooie glans, maar zorgt tevens voor een beschermende laag op de lak van je auto.

Het voordeel van de koude maanden

Vogels laten niet alleen in de zomer hun behoefte vallen, maar ook in de herfst en winter. Het verschil is dat tijdens deze seizoenen de regen en vochtigheid ervoor zorgen dat de vogelpoep minder snel opdroogt en vaak al met de regen wordt weggespoeld. Hierdoor heb je er minder last van. Maar tijdens warme en droge dagen droogt vogelpoep sneller op en laat vlekken achter. Het kan zelfs schade aan de lak veroorzaken als het langer blijft zitten. Dus hoe warmer en droger het is, hoe belangrijker het is om de vogelpoep snel te verwijderen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen