Zoek

Audi A8 Test 2.8FSI e met GROENE B-LABEL

De vernieuwde A8 is er nu ook met een enorme zuinige 2.8FSI e motor. Dus men heeft wat te vertellen op de zaak. Groen rijden en Milieu bewuste omgang.

De nieuwe V6 krachtbron heeft een groen B-label. Prijs per 1 februari 2008 € 82.870,- en met Pro Line pakket erbij € 97.120,- dan verwen je je zelf. Met Leder, Navigatie DVD etc.

Wat gelijk opvalt aan de buiten zijde zijn de nieuwe mistlampen en de achterlichten bezitten de nieuwste trend LED’s. De gewijzigde grill en de spiegels met knipperlichten. In het interieur zijn er diverse aanpassingen met bekledings kleuren en stof typen te zien. Ook zijn er meer aluminium details verwerkt.

De meeste wijzigingen ziten onderhuids, onder andere nieuwe voorwielophanging van de S8. Ander tapijt in de wielkasten. De auto is dus nog stiller gemaakt,en hij was al de beste in zijn klasse en spoort geweldig goed. De best rijdende limousine die er te koop is. Volledig gemaakt van aluminium carroserie en aluminium space frame-technologie. De 2.8 FSI v6 heeft het valve lift (variabele kleptiming) systeem en is 210pk sterk. EEn Co2 uitstoot van 199 mg per kilometer, en de auto weegt 1.690 kg en is daarmee de schoonste in zijn klasse.

De motor is fluisterstil, door nieuwe isolatie technieken is de motor zelfs bij 160km/u stil. De nieuwe A8 2.8FSI met Multitronic aandrijving is voor de Audi rijder goed nieuws om bewust met het milieu om te gaan ( naar de buiten wereld ), maar niks inleveren op soeplese kracht en uiteraard de schoonheid. Je voelt je de koning te rijk met deze auto. Het stuurt ongelovelijk direct en het ligt als een huis op de weg. Eigenlijk kom je niks te kort. De luchtvering met standen als Lift, Comfort, Automatisch en  Dynamisch kan men zelf instellen en geeft weer een enorme soeplese mee.

Hier wat technische gegevens. 154kw/ 210pk, 280nm bij 3.00o tot 5.000, van 0 tot 100 in 8 s, en een top van 238km/u.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen