Zoek

ABT TT Roadster

Mooi en sportief bij zonnig weer: TT Roadster

Deze auto behoort tot de sterren van het Open Air seizoen 2008.
De designers van ABT Sportsline hebben er een tijdloos elegant, en tegelijk zeer dynamische open lucht sporter van gemaakt.

Voor de open versie van het Ingolstadt succesmodel ontwikkelden de Kempeter carrosseriedelen die het karakter van de auto nog verder versterken en de auto, van welke hoek men hem ook bekijkt, nog markanter te maken.

Speciaal met de BR-velgen, die al bij stilstand van de TT een voorwaardsdrang wekken. Dat deze velg de TT Roadster eveneens als aangegoten lijkt te zijn, is vanzelfsprekend. De TT ziet er zo uit als een echte atleet die bij stilstand de indruk wekt een 100 meter sprinter bij de startstreep te zijn: de nieuwe verschillende carrosseriedelen, maakt het tot een rondom zeer geslaagde eenheid. Hiermee slaat de sporter niet alleen op de provinciale wegen en snelweg, maar ook op de boulevard een goed figuur.

Het maakt niet uit, gesloten of open, een echte ABT ziet er niet alleen snel uit, maar is het ook! Hiervoor zorgt in de TT Roadster de ABT POWER pakketen, die honger naar vermogen naar believen stillen.


Bij de 2.0 TFSI worden de standaard 200 pk (147 kW)met ABT POWER 240 pk (177 kW). Met de ABT POWER S wordt dat zelfs 270 pk (199 kW) of nog indrukwekkender 300 pk (221 kW). Voor de sportiefste variant van de TT met de 3.2 zespitter heeft men ABT POWER R. Hier wordt het motormanagement geoptimeerd en wordt een vloeistofgekoelde compressor met luchtkoelers gemonteerd.

In getallen betekent dit een vermogenswinst van 120 pk (88 kW). De ABT POWER R zorgt in totaal dus voor 370 sterke paarden (272 kW). Hiermee kan de ABT TT Roadster elke situatie aan en levert karrenvrachten rijplezier.

De dynamische TT Roadster krijgt binnenkort een eveneens mooie en potente familie-uitbreiding. Binnenkort komt namelijk de ABT AS3 Cabrio als nieuwe sporter aan de start.

Voor meer informatie ABT

Bron: ABT

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen