Zoek

EDO Lamborghini Gallardo

De Superleggera Light-versie van de Lamborghini Gallardo heeft als basismodel al 10pk voordeel. Tuner Edo ontlokt de 530pk sterke V10 in de Italiaan nog eens 30pk.

Met 560 paarden aangedreven sprint de Edo Superleggera in 3,7 seconden van 0 naar100km/u en is daarmee 1/10 seconde sneller dan het basismodel. Voor de sprint van 0-200km/u heeft de Light-versie 11,7 seconden nodig. Als topsnelheid geven de Tuners in Westfalen, ‘rond de 320km/u’ aan.

De vermogenswinst bereikt Edo door een sportkatalysator en een koolstofvezel Airbox te monteren. Het motormanagement werd hier op afgestemd, die daardoor ook een maximaal draaimoment van 540Nm mogelijk maakt.

Voor betere rijeigenschappen heeft de Tuner Edo de sportwagen nog eens 15mm lager laten zakken. Er is tevens een afstandbediening in de cockpit geplaatst om de geluidscoulisse van de uitlaat met speciale kleppen te beïnvloeden.

Naar wens kan men de Italiaan van 19 inch wielen laten voorzien.

Wie adequate vermogens zoekt zonder een Tuning, vindt dit in de Gallardo LP-560-A. Deze heeft eveneens meer dan 560pk en sprint ook in 3,7 seconden van 0 naar 100km/u.

En hier de prachtige sound video van de EDO Gallardo.

 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen