Zoek

Lamborghini Gallardo LP560-4

De prijs van de nieuwe Lamborghini Gallardo Coupe LP560-4 in het Verenigd Koninkrijk is bevestigd. De nieuwe auto, het eerst getoond op het Autosalon van Genève in maart 2008, vervangt het oorspronkelijke Gallardo Coupe die in 2003 van start gegaan is. Met 40 pk meer vermogen heeft dan de vorige auto, verbetering van de acceleratie van 0-62 km / u van 3,7 seconden en een topsnelheid van meer dan 200 km / u.


De Gallardo Coupe LP560-4 is zo genoemd vanwege zijn positie motor – Lengte richting – en zijn vermogen van 560 pk. Met 40 pk meer dan de vorige Gallardo en een vermindering van 20 kg gewicht, het vermogen: gewicht ratio is verbeterd tot 2,5 kg per pk. De’4 ‘verwijst naar de Lamborghini product kenmerk van permanente vierwielaandrijving.
De LP560-4 komt met een nieuwe V10, 5,2 liter motor directe benzine-inspuiting: “FSI Fuel Stratified Injection ‘. Ondanks het toegenomen vermogen, brandstofverbruik en de CO2-uitstoot is verminderd met 18%. Met zijn nieuwe motor, permanente vierwielaandrijving transmissie en nieuwe schorsing, het levert een aanzienlijke verbetering van de prestaties en dynamiek. Lamborghini-technici hebben ook een betere tractie, de behandeling en de stabiliteit bij hoge snelheden, met de nieuwe transmissie, nieuwe ophanging, geoptimaliseerde aërodynamica en de verminderde gewicht en de verminderde wrijving tussen de verschillende componenten, die alle bijdragen aan de algehele verbetering van het voertuig.
“De nieuwe Gallardo Coupe 560 / 4 is een sterk verbeterde versie van wat er al een extreme auto,” zei Stephan Winkelmann, president en CEO van Automobili Lamborghini SpA. “Met een nog scherp gedefinieerd karakter, de nieuwe Gallardo LP560-4 is ook innately elegant en gevoelig: de compromisloze uitdrukking van een levensstijl niet wordt beïnvloed.”
De Gallardo Coupe LP560-4 is de opvolger van het meest succesvolle model van Lamborghini aller tijden. Ongeveer 7100 Gallardo modellen uit het Sant’Agata Bolognese fabriek sinds de coupe het oorspronkelijke lancering in 2003.
De Gallardo Coupe LP560-4 is beschikbaar vanaf eind juni bij de dealers, de klant leveringen volgen in de zomer.

De Nederlandse prijs volgt snel.

 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen