Zoek

Vijf Euro NCAP-sterren voor de Audi A4 ( persbericht )

Vijf Euro NCAP-sterren voor de Audi A4

  • Hoogst mogelijke score voor A4 limousine
  • Behoort tot de veiligste auto’s in zijn klasse

Leusden, 6 juni 2008 – De Audi A4 heeft bij de crashtests van Euro NCAP de hoogst mogelijk score behaald: vijf sterren. Bij frontale en zijdelingse crashes beschermt de Audi A4 volwassenen zeer goed. Ook scoort hij hoog als het gaat om de bescherming van kinderen en voetgangers. Dit alles maakt hem tot een van de veiligste auto’s in zijn klasse.

De crashtests van Euro NCAP worden uitgevoerd volgens richtlijnen die veel strenger zijn dan die van de Europese wetgevers. Desondanks haalde de nieuwe Audi A4 vijf sterren voor de bescherming van bestuurder en passagier bij frontale en zijdelingse ‘impacts’. Voor de bescherming van kinderen kreeg de Audi A4 eveneens de maximale score: vier sterren. En met twee sterren voor voetgangersveiligheid hoort de nieuwe A4 ook tot de top in zijn segment.

Een actieve rol in veiligheid

Op het gebied van actieve veiligheid is de nieuwe Audi A4 tevens van hoog niveau. Alle modellen zijn bijvoorbeeld standaard uitgerust met ESP inclusief brake assist. Daarbij zijn diverse veiligheidsverhogende assistentiesystemen beschikbaar, die tot nu toe voorbehouden waren aan auto’s uit hogere klassen. Dat geldt onder andere voor de radargestuurde adaptieve cruise control inclusief Audi braking guard, dat de bestuurder voor een ongevalrisico waarschuwt. Ook Audi lane assist en Audi side assist helpen de veiligheid van Audi-rijders én medeweggebruikers te verbeteren.

Bron: Audi Nederland

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen