Zoek

De 2008 Audi ”O” concept car

 
 
Is ontworpen door Ondrej Jirec, een ontwerp van studenten uit de Tsjechische Republiek aan het begin van de studies aan het Art Center College of Design, Pasadena, Californië in 2008.

De Audi O concept is ontworpen om een krachtige en innovatieve audio systeem met een stijlvolle en sportieve vier zitplaatsen hatchback. De buitenkant ontwerp maakt gebruik van meerdere Audi styling thema’s, met name aan de voorkant van het front waar de grille zit netjes tussen de LED koplampen. De deuren functie van de ramen loopt langs de onderste rand die een interessante vorm geeft aan het profiel van de auto. Op de achterzijde van de auto deur zijn de uittrekbare echo’s van het ontwerp van de vierkant  Audi single frame grill.

De styling van de Audi O werd beïnvloed door een groot aantal bronnen, waaronder de Audi Shooting Brake concept uit 2005, de Apple iPod en muziek.

Het interieur van de Audi O concept is licht en luchtig, dankzij een volledige lengte van het panoramisch dak dat de overstromingen in de cabine met licht. De binnen passagiersruimte is gescheiden van de motorruimte, door een dubbele firewall om te voorkomen dat het uit de externe ruis die kunnen interfereren met de krachtige geluidsinstallatie.

De Audi O concept is voorzien van een unieke audio systeem met een internet verbinding voor het downloaden van muziek op de “ingebouwde 650 GB harde schijf. Wanneer geparkeerd kan een Bluetooth systeem een verbinding van twee of meer Audi O auto’s te bespelen via hun audio systeem over een groter gebied. In deze situatie is een hoofd Audi O ingesteld om de bron van het geluid aan de andere voertuigen te geven voor een optreden via hun  sprekers.

De Audi O heeft ook een uittrekbare achterste deur uitgerust met een DJ-set met het mengen van de dekken. De spellen kunnen ook gebruikt worden verwijderd en ergens buiten de auto.

Voeding van de Audi-O-concept is zuinige diesel met elektrisch hybride aandrijving.

Meer info: Diseno

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen