Zoek

Klant rijdt met testrit R8 total loss

De testrit die een 33-jarige man uit Woerden zaterdagmiddag maakte met een gloednieuwe Audi R8 is desastreus afgelopen.

De R8 is de eerste Audi die niet begrensd is op 250 kilometer per uur. De sportwagen heeft daardoor een topsnelheid van 301 km/u. Op de Milandweg ter hoogte van Woerdense Verlaat maakte de man een stuurfout met de exclusieve auto en kwam in de slootkant terecht. De auto is zo goed als zeker total loss. De inzittenden konden op eigen kracht uit het voertuig klimmen en bleven ongedeerd.

,,Hij staat bij ons in Bodegraven en is waarschijnlijk niet meer te herstellen,” zegt directeur Westdijk van Van Beynum Autoschade BV. Hij schat de totale schadepost op een slordige twee ton. De directeur weet niet wat zich precies heeft afgespeeld zaterdagmiddag maar is zondag wel ter plekke gaan kijken, voor de afhandeling van de zaak.

Volgens de politie heeft de bestuurder samen met zijn bijrijder verklaard dat ze ongeveer 130 kilometer per uur reden, toen ze van de weg raakten. Diverse omwonenden verklaren dat het nog wel een stuk harder is gegaan, op de doorgaande route waar 80 is toegestaan. Geruchten over 200 kilometer per uur doen de ronde.

Volgens de bestuurders heeft waarschijnlijk een bobbel in de weg ervoor gezorgd dat de auto van de weg raakte. Vervolgens vloog het voertuig over de brede sloot en landde aan de overzijde in de kant. ,,Aan de sporen te zien, kan ik dat bevestigen,” zegt Westdijk. ,,Ik denk dat een stuurfoutje is gemaakt of hij is geschrokken ergens van,” voegt hij daar aan toe.

Uit eigen ervaring weet Westdijk dat de R8 geen eenvoudige auto is om in te rijden. ,,Het is een vrij heftige machine. Je moet je kop gebruiken als je erin rijdt. Je rijdt snel te hard maar hij nodigt ook uit om juist heel beheerst te rijden.” De directeur benadrukt dat niet zomaar iedereen het voertuig meekrijgt voor een testrit, aangezien minder dan honderd van dit soort auto’s op de Nederlandse markt komen dit jaar. ,,Deze mijnheer is een vaste klant van een vrij groot bedrijf.”

Michiel den Dijker uit Reeuwijk heeft de auto zaterdag onder grote belangstelling weggetakeld. Hij zegt: ,,De mijnheer belde me timide op en vervolgens heb ik gewoon mijn werk gedaan. Ik weet dat het een hele dure auto is. Daarom ben ik heel zorgvuldig geweest met takelen en ben direct weer weggegaan. Voor mij geen praatjes, foto’s of filmen. Geen woorden maar daden.”

Bron: AD

1 gedachte over “Klant rijdt met testrit R8 total loss”

Reacties zijn gesloten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen